Is het mogelijk een vliegtuigje te maken die je vanaf een computer kan bedienen ( door een camera en een vliegknuppel ) ?

Ik vroeg me af of het mogelijk is of een vliegtuigje te bedienen via je computer . En hoe dit moet ? Het leek me een goed idee om bijv een vliegtuigje op een plat stuk straat ( rustig ) te zetten en dan naar binnen te gaan en het daar te besturen door een vliegknuppel en een camera in het het vliegtuigje ( live verbinding ) . Gaat dit of niet ?

http://www.youtube.com/watch?v=SV6zQPCrdKw&feature=player_embedded

Weet jij het antwoord?

/2500

ja dit kan ze hebben ook al dat je met je smartphone kan besturen

Dat kan zeker, b.v. de Iphone AR Drone zie link voor demonstratie.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=zLSA2PJOc2k

Theoretisch kan het. In de praktijk, als je in je straat gaat vliegen, maak je mogelijk brokken. Inmiddels heb ik al ontdekt dat dit soort verbindingen met beeld richting je pc een vertraging kan hebben, tot ca 1 seconde. Dat is teveel vertraging om een dergelijk ding correct te besturen. Je zal het beeld overbrengen terug naar de pc sneller moeten voor elkaar krijgen, middels een directe tv zender en tv ontvanger. De besturing per pc kan wat directer (beeld kost veel tijd, een paar stuurcommando's niet) Alleen zeer snelle (en dure) apparatuur, ook de "netwerk" verbinding met je vliegtuig (wifi versterkt?) zal snel genoeg zijn.

Dit is zeker mogelijk met een drone. Het wordt gebruikt voor militaire doelen. Via satelietverbinding kan het vanaf de andere kant van de aarde bestuurd worden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100