Wat is het verschil tussen Indo's en Molukkers?

Toegevoegd na 3 minuten:
Is er een strijd onderling in Indonesië en Nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Indonesiers komen uit indonesie, in het algemeen. Molukkers van de molukken, een specifiek deel: De Molukken (Maluku) is een eilandengroep in het oosten van de Indische Archipel, gelegen tussen (met de klok mee) Celebes, de Filipijnen, Nieuw-Guinea en Timor. De Molukken behoren geografisch tot Melanesië, maar politiek tot Indonesië. De naam "Molukken" is afgeleid uit Jazirat al-Muluk 'Eiland der Koningen', een benaming die Arabische handelaren aan deze eilandengroep hebben gegeven.

Een Indo is een afstammeling van een Europeaan en een Indonesiër. Een Molukker heeft (groot)ouders die tot de oorspronkelijke bewoners van de eilandengroep de Molukken behoren. Iets heel anders is een Indiër, een inwoner van India., bron: http://www.doppert.nl/indischvoorbeginners7.htm

Indische Nederlanders zijn Nederlanders van Indische afkomst. De term Indo, een afkorting van Indo-Europeaan, wordt steeds vaker als bijnaam gebruikt. Ten tijde van het Nederlandse koloniale bewind in het huidige Indonesië werd de term Indo of Indo-Europeanen gebruikt om de nakomelingen uit relaties tussen blanke mannen en inlandse vrouwen aan te duiden. De Molukken (Maluku) is een eilandengroep in het oosten van de Indische Archipel, gelegen tussen (met de klok mee) Celebes, de Filipijnen, Nieuw-Guinea en Timor. Daar komen dus de Molukkers vandaan.

Een molukker is raszuiver (gevaarlijk woord,ik weet het) en een indo is een samen smelting tussen een indonesiër en iemand van het kaukasisch ras.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100