Kun je jezelf van het ouderlijk gezag ontslaan?

Ik vraag het omdat ik bij buren die veel drinken,de kinderen al één maand niet heb gezien

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zeg barcaman,vraag ns aan je buren of de kids ziek zyn dat je ze niet ziet. Zeker als ze nog klein zijn! DOEN HE??? Niet werkeloos zitten blyven!!! Oh en t antwoord op je vraag is alleen als vader en moeder gescheiden zijn en kind 12jr is als t kind nt meer naar vader wil word dit middels n procudure geregeld. Vader heeft geen rechten meer alleen plichten nl het betalen van allimentatie.

Dan zou ik toch maar eens aan de bel trekken! Dat je zo lang wacht...

Hoe oud zijn deze kinderen? Toegevoegd na 8 minuten: Oke. Ik weet niet of je jezelf zomaar uit de ouderlijke macht kunt ontzeggen. Zeker niet als de kinderen zo klein zijn. Wat je wel kunt doen is bellen naar de kinderbescherming en je verhaal doen. Zij kunnen uitzoeken wat er precies aan de hand is. Meld je verhaal anoniem om problemen te voorkomen. Je doet er geen kwaad mee en op die manier wordt het uitgezocht.

Je kunt je kinderen wel ergens anders dumpen zoals een pleeggezin en je voogdij kan worden opgeheven maar officieel blijft het je kind. Zo kunnen kinderen zich ook laten 'scheiden' van hun ouders zodat het wettelijk je ouders niet meer zijn. Maar als je die kinderen niet meer heb gezien zijn die waarschijnlijk overgeplaatst naar een pleeggezin oid.

nee, eigenlijk niet, je hebt ze "misschien" ongewenst gewild, door onwetendheid....maar toch geloof ik niet dat zomaar "abortus" kunt plegen op je nageslacht

Wat bedoel je eigenlijk? Houden de buren de kinderen binnenshuis? Of denk je dat de buren zelf afstand hebben gedaan? Of denk je dat de buren uit de ouderlijke macht zijn ontzet en dat de kinderen uit huis zijn geplaatst? Kan allemaal Als er instanties zijn geweest, bv de school, die hebben geconstateerd dat de ouders veel drinken, kan er best ingegrepen zijn.

Het is mogelijk om je kinderen vrijwillig uit huis te laten plaatsen. De kinderen komen dan meestal in een pleeggezin terecht en er wordt een tijdelijk voogd benoemd . De ouders verliezen dan niet alle zeggenschap, als het na een tijd beter gaat met ouders en/of kinderen kunnen de kinderen weer naar de ouders. Dit is niet altijd het geval, maar het kan dus wel.

Bronnen:
pleegouder geweest van een jongen die...

Nee, je kunt jezelfs niet van het ouderlijk gezag ontslaan zolang je minderjarig bent. Nee je kunt jezelf niet uit de ouderlijke macht ontzeggen.

Nee dat denk ik niet dat je jezelf van het ouderlijk gezag kunt ontslaan. Als de opvoeding je te zwaar wordt, en je het niet goed meer aankan, kun je ondersteuning krijgen door diverse instanties zoals Mee. Maar je hebt nu eenmaal je kinderen op de wereld gezet, en dus moet je je verantwoordelijkheid nemen. Wat in het geval van je buren kan zijn, is dat ze zich gemeld hebben bij zo"n instantie, en dat de kinderen tijdelijk bij een gastoudergezin zitten, om de ouders weer wat lucht te geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100