Een mening ergens over hebben, en iets accepteren staan los van elkaar. Of kunnen ze elkaar beïnvloeden, ondersteunen ze elkaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een mening hebben heeft niets te maken met de mening van een ander te respecteren of te aanvaarden. Hoewel je het vaak niet eens bent met de beweegredenen van een persoon kan en moet je wel respect tonen voor die persoon. Een andere mening hebben zal het er zeker niet gemakkelijker op maken. Maar als wij nooit de mening van Joden hadden aanvaard dat de messias er voor hen nog niet is geweest hadden we nog steeds in oorlog geleefd. Aanvaarden is dus cruciaal en staat los van de eigen mening.

Het ligt er erg aan op welke manier je het bedoeld. Bijvoorbeeld: Wanneer je van mening bent dat God bestaat kan je in sommige gevallen inderdaad dingen makkelijker accepteren. Voorbeeld 2: Als je van mening bent dat GroenLinks de grootste partij moet worden en het wordt de PVV kan je het niet accepteren.

Een mening hebben in vorm van een dogma, en acceptatie staan inderdaad los van elkaar. Daarentegen een mening doorleven en voelen en dan accepteren zijn met elkaar verbonden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100