Waarom altijd bovenaan of onderaan? Zie uitleg

Als ik een dvd zoek die opgestapeld is, vind ik de dvd waar ik naar zoek altijd onderaan als ik van boven begin te zoeken en bovenaan als ik onderin begin?

Weet jij het antwoord?

/2500

Natuurlijk geloof ik je graag, maar het zal net zo vaak gebeuren dat je een DVD zoekt, en 'm heel snel vindt. Ons geheugen is wat beter in dingen onthouden die niet goed gaan, dan dingen die feilloos verlopen. Als het wel goed gaat, en je dus de goed kant op zoekt, dan onthoud je dat niet. Als het wel gebeurt, dat je verkeerde kant op zit te zoeken, geeft dat irritatie, en herinner je je direct ook weer, dat je dat al eens vaker is overkomen. Zo LIJKT het alleen maar, of dat altijd gebeurt. Als je DVD-verzameling een complete chaos is, d.w.z. alles ligt volledig doorelkaar, dan heb je precies zoveel kans om je DVD snel te vinden, als je onderaan, in het midden of bovenaan begint. Koop een rekje, of een of ander opbergsysteem. Als je b.v. spelletjes, software, films en muziek apart bewaart ben je in ieder geval 4 keer zo snel klaar met zoeken. En nog beter is natuurlijk je DVD's te nummeren en er een lijstje van te bewaren op je computer. Als je dan je stapel DVD's op volgorde legt, hoef je gegarandeerd nooit meer te zoeken. ;-)

Ik heb dat idee ook wel eens. Ik denk echter wel dat het toeval is. Leg je ze in het vervolg op alfabet, dan weet je waar hij ongeveer moet liggen.

Volgens mij is dit zo'n typisch voorbeeld van Murphy's law in de praktijk. de wet van Murphy is een wettenreeks die je leven mede bepaalt en waar je niets tegen kunt beginnen, de basis van die wetten is: Anything that can go wrong will go wrong. Bijvoorbeeld: De vermiste sok vind je pas weer terug als je de overgebleven sok hebt weggegooid. Of: Als je twee dingen zoekt is het erg waarschijnlijk dat je juist die belangrijkste van die twee als laatste zult vinden.

Bronnen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/diver...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100