Bestaat er een (economisch) model, waarmee de verdiensten/waarde van een (top)bestuurder kunnen worden berekend?

Bestuurders blijken een bonnussencultuur te hebben ingericht. Vaak hoor je als verklaring: "De markt van bestuurders vraag deze beloning". Maar dat is dan niet de markt van het bedrijf zelf. Het zijn twee verschillende markten. Daardoor kan het goed zijn, dat een bestuurder veel meer kost, dan hij oplevert. Maar kan dit ook berekend worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee er bestaat geen model. Het is net wat een bedrijf er voor over heeft. De topmannen en vrouwen bedelen zich goed. Niemand die hier iets aan kan doen. Top mensen zeggen ze zijn schaars en schaars goed is duur dat is de enige economische grondslag

Verander bonuscultuur in graaicultuur en je komt zelf tot het antwoord dat daar geen modellen voor bestaan of zijn te ontwikkelen. Wel wetten, maar ook die zullen er niet komen, want de huidige regeerders bereiden die cultuur goed voor op hun toekomst. Kok, de Waal, Wijers, etc.

Een economisch model om de (toegevoegde) waarde van een bestuurder te berekenen bestaat niet. Net als er ook geen model bestaat om de waarde van een medewerker te berekenen. Weet wel dat de meeste bestuurders geen 'graaiers' zijn en dat de bedrijven echt wel topbestuurders nodig hebben. Zonder goed bestuur heb je een wankel bedrijf en uiteindelijk zijn alle medewerkers de dupe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100