Veranderd een mens als hij macht krijgt?

Als dit klopt: Hoe komt dat, waarom gebeurd dat?

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8041005/__Wilders__wat_doet_Pechtold_hier_nog___.html?p=30,1

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De mens veranderd niet als hij macht krijgt, maar kruipt wel uit zijn schulp! Dan pas zie je de ware aard van "het beestje".

Nogal algemene vraag. Het enige juiste antwoord is, het zou kunnen. Maar het zou ook zomaar niet kunnen gebeuren. Ligt ook een beetje aan hoeveel macht en waarover en natuurlijk aan de persoon die die macht krijgt.

Pechtold is hier degene die Wilders op een troon zet. Wilders reageert hier slechts gevat op, wat ik hem niet kwalijk kan nemen. Dus ik kan hier niets van egoïsme of zelfoverschatting van de heer Wilders bespeuren. En ik ben geen aanhanger van Wilders en heb bij de afgelopen verkiezingen op Pechtold gestemd. En toch blijf ik objectief. Misschien zou jij dat ook moeten doen... Toegevoegd na 3 minuten: In je vorige (verwijderde) versie van deze vraag haalde je ook een ander artikel tevoorschijn, waar de heer Wilders stelt dat het koningshuis niet langer lid van de regering zou moeten zijn, maar slechts een symbolische functie zou moeten hebben. Een begrijpelijk verzoek, omdat dat ten goede komt aan de democratie. En ook hier zie ik niets waar ik Wilders iets van zou kunnen "beschuldigen". http://www.telegraaf.nl/binnenland/8041825/__PVV__staatshoofd_uit_regering__.html?p=27,1 Dus ik snap je punt niet helemaal, denk ik... Toegevoegd na 26 minuten: Oh, en een antwoord op je vraag waarbij ik ervan uit ga dat je geen artikelen hebt bijgevoegd: Ja, dat kan. Je verantwoordelijkheidsgevoel kan sterk toenemen waardoor je een stuk objectiever wordt en minder egoïstisch. Macht kan echter ook negatief werken, doordat je mogelijkheden kan gaan zien die jou persoonlijk ten goede komen. En om dan niet aan die verleiding toe te geven is lastig.

Ja, macht verkrijgen is een ontwikkeling in iemands ego. Ontwikkeling is verandering. Even in het midden gelaten of dat goed of fout is.

ja. Vaak worden mensen arrogant en gaan ze zich beter voelen dan anderen. kijk maar naar bono van U2 hij is beroemd en denkt daarom dat hij macht heeft en de politicus mag gaan spelen.

kan wel denk ik.of de persoon wordt een echte dictator,of de persoon wordt menslievend.

Macht heeft een nare klank, maar hoeft per definitie niet altijd verkeerd te zijn. Macht kan ook op een goede manier toegepast worden, ter dienste van de mensheid. Dus ook als je macht krijgt kan dit op een goede manier toegepast worden, de keuze ligt bij jou. Er zijn mensen die absoluut niet met macht kunnen omgaan, zij gebruiken de macht ter verheerlijking van hun eigen ego. De gevolgen laten zich zien, kijk maar om je heen in de wereld. Wat dhr Wilders bedoelt wat Pechtold hier nog doet, is naar aanleiding van Pechtolds uitspraak dat hij zal emigreren als Wlders aan de macht komt. Pechtold wordt met zijn uitspraak geconfronteerd op een leuke humoristische manier. Dat heeft verder weinig met macht te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100