hoe weet je brein dat een rond groen ding een appel kan zijn en hoe lukt het om bij dat juiste woord de juiste klank te vinden?

hoe weet je nu welk voorwerp welk is en hoe zet je dat om naar klank/ spraak

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iemand heeft jou ooit verteld dat dat ronde groene ding een appel is, zo heb jij dat gearchiveerd. Je brein kan tevens (een waarlijk prachtig talent van het brein) associeren: waardoor alle ronde groene dingen in eerste instantie ook appels zullen zijn, totdat er ene andere naam voor gevonden wordt. Vaak is het zelfs zo dat eerst alle appels, sinaasappels en alle ronde dingen : Ballen zijn. Daarna pas wordt het Apbal, sinaasapbal! Je brein werkt zo: Wat jij erin stopt, en vooral hoe, zo kun je het ook weer terug halen. Zie het als een computer.

omdat je dat zo is aangeleerd als ze je geleerd hadden dat dat groene ronde ding een olifant was zou je het een olifant noemen

Omdat je dat geleerd hebt. Zet een tv bij een bosneger neer die zo'n ding nog nooit gezien heeft en dan gaat hij er b.v. op zitten daar hij denkt dat het een stoel is. Totdat jij gedemonstreerd hebt dat het een tv is. De volgende keer zal hij dat apparaat als een tv behandelen en niet als een stoel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100