Kan je een psychose hebben/krijgen zonder dat je het weet??

ik rook zo''n 5 jaar elke dag minstens 1 joint.

Weet jij het antwoord?

/2500

als je ziet dat je omgeving ,je vrienden ,familie ,verandering in je gedrag zien en je daar op wijzen dan moet je toch eens met een arts overleggen zodat die je door kan sturen naar specialisten op dat gebied.

Maak je geen zorgen. Van elke dag een joint roken heeft nog nooit iemand een psychose gekregen. Het roken van marihuana is zonder direct gevaar. Wel is het roken van marihuana schadelijk voor je longen. Net als het roken van sigaretten en andere genotsmiddelen.

het kan wel de cannabis is veel sterker dan die vroeger werd gerookt Een psychose is een psychische aandoening, waarbij iemand het normale contact met de werkelijkheid geheel of gedeeltelijk kwijt is. In de afgelopen jaren hebben onderzoekers van het Academisch Medisch Centrum (AMC) en het Trimbos Instituut onderzoeken gedaan naar de gevolgen van het blowen van joints. In internationale hersenonderzoeken is het verband aangetoond tussen cannabis en psychose. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Maastricht verdubbelt blowen met de huidige cannabis het risico op het krijgen van een psychose. Op dit moment is dat: ■3% van de mensen die blowen. ■4% van blowende jongeren onder de 15 jaar. Nuchter gezien is dat aantal niet zo groot, maar het zet voor degene die het heeft zijn of haar hele leven op de kop.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/versla...

Hoe functioneer je verder? Zeggen mensen in je omgeving dat ze zich zorgen maken? Heb je vaak discussies over dingen die jij heel anders waarneemt dan anderen (en dan niet over 'X is een goed politicus' 'niet waar', maar over dat jij weet dat de Marsmannetjes geland zijn omdat ze bij jou in de tuin stonden bijvoorbeeld). Ervaar je een groot verschil tussen jouw belevingswereld en die van anderen? Heb je last van angsten, of juist het idee dat jij alleen de wereld kunt redden? Het roken van een joint op zich zegt niet zoveel. Maar als je je zorgen maakt, dan zou je met je huisarts kunnen overleggen, en melden dat je denkt dat het niet goed met je gaat maar dat je niet precies weet wat er nou mis is. Probeer dan ook voorbeelden te geven van wat er mis zou zijn, hoe je je voelt, wat je denkt. Sterkte!

Als je hier iets van herkent: Symptomen Bij een psychose spreekt men van positieve en negatieve symptomen. Positieve symptomen zijn symptomen die bij mensen zonder psychose niet voorkomen en negatieve symptomen zijn gedragspatronen die bij mensen zonder psychose wel voorkomen. Positieve symptomen kunnen zijn: Wanen - Denkbeelden die niet overeenkomen met algemeen geaccepteerde opvattingen en of ideeën waarvan de patiënt niet af te brengen is met logisch redeneren. Vaak, maar niet altijd, is er ook sprake van paranoia; overmatige achterdocht die bijvoorbeeld leidt tot de inbeelding dat overal camera's of microfoons verstopt zijn, dat er complotten zijn, of dat de persoon in kwestie gezocht wordt door de politie of door internationale veiligheidsdiensten. Hallucinaties - Het waarnemen van zaken die er niet zijn, zoals stemmen in het hoofd, beelden, geuren of aanrakingen. Verward denken - Psychotici en hun omgeving hebben erg veel moeite elkaar te begrijpen doordat het denk- en uitdrukkingsproces veranderd is door de psychose. Het is chaotisch en of te langzaam of te snel. Het gedrag van de patiënt is door zijn omgeving vaak niet meer te plaatsen (en vice versa). De gedachtenstop, waarbij de patiënt het gevoel heeft dat zijn gedachten plotseling volledig stoppen wordt als een ernstige vorm van denkstoornis gezien. Verward spreken en schrijven - Zelfs als de gedachten van de patiënt samenhangend zijn kan hij problemen hebben deze in taal te uiten. Soms uit zich dit in gehaast spreken, vreemde woordkeuzes of het gebruik van neologismen. Bij grotere verwarring kunnen ook verschijnselen als echolalie, palilalie of glossolalie optreden. Verstoorde emoties - Een patiënt kan versterkte emoties ervaren of totaal niet bij een situatie passende, zoals lachen op een begrafenis. Ook kan iemand schijnbaar zonder reden plotseling emotioneel worden; hij of zij begint bijvoorbeeld ineens te huilen. Emoties kunnen ook afwezig lijken. Negatieve symptomen kunnen zijn: Weinig spreken, gebrek aan initiatief tonen, een verstoord dag - nacht ritme gedurende langere tijd, het hebben van weinig energie, geringe motorische expressie, een vlakke gezichtsuitdrukking en zich bovenmatig terugtrekken.

ja dat kan zeker,maar ook zonder joint kun je een psychose krijgen bij teveel stress., en als je teveel jezelf bezig houdt met paranormale zaken. Op het moment dat je in een psychose zit heb je helemaal niet door, het begint je pas door te dringen als je er meerdere hebt gehad, en dan kun je ook een training volgen omgaan met psychotische symptomen" dat is van De Liberman module. Maar de nasleep van een psychose is nog veel erger, omdat een psychose de ene keer een paar uur duurt en de andere keer kun je weken in een psychose zitten. Ik heb zo al 3x ons hele huis gesloopt, alsof er 20 mensen binnen hadden gevochten,en het hele huisraad voor op straat gegooid. Een andere x was ik weggelopen tijdens mijn opname in een anorexia kliniek, en wilde met de trein van tilburg naar eindhoven,en ik kwam helemaal in arnhem uit. Omdat ik een ex-drugsverslaafde ben zeiden ze eerst bij mij ook dat het door de drugs kwam, maar ik heb ze bijna allemaal ver na het afkicken gehad,en toen kreeg de ritalin weer de schuld omdat ik ook adhd heb. Maar zelfs met zware antipsychotica kreeg ik na een begrafenis een psychose en het komt bij mij door de stress en heb dus een psychose stoornis NAO. Als je in een psychose zit ben je echt een gevaar voor jezelf en voor je omgeving, en je bent in staat om zelfmoord te plegen of iemand anders iets aan te doen, terwijl je anders nog niet een vlieg dood slaat. Ook onder het auto rijden heb ik ooit een psychose gehad, want ik ging naar ons mam om te vertellen dat de dokter mij nog geen 2 weken lang te leven gaf door de anorexia. En door de verdriet van ons mam ben ik onderweg naar mijn vriend in een psychose beland en ik stond ineens op het vliegveld in Eindhoven op de leger vlieg gedeelte. hihihi

Bronnen:
Ik zelf als een ervaringsdeskundige met...

Alle symptomen van psychose zijn genoemd, echter: Bijna al deze symptomen hebben alle mensen in meer of mindere mate in zichzelf, zonder psychotisch te zijn. De grens van waar een normaal mens met normaal gedrag overgaat in psychose, is onderhevig aan debat! gevoelens zijn normaal, zelfs die van achterdocht. Als AL deze symptomen vertoont, heb je káns op psychose maar er zijn maar weinig mensen die er daadwerkelijk zodanig diep in belanden dat ze ECHT het contact met de werkelijkheid kwijt zijn. En dat is het énige criterium wat dus goed werkt voor het diagnosticeren van een psychose, hoe erg iemand het contact met de werkelijkheid kwijt is, en daardoor mogelijk een gevaar voor zichzelf of andere vormt. alle stadia er vóór zijn eigenlijk normale mensen met normale gevoelens. je kunt dus een psychose hebben zonder dat je het zelf weet, maar dan ben je dus echt diep in een psychose belandt, zodanig dat je de realiteit niet meer ziet en andermans hulp nodig hebt. die dan dus vaak ook geregeld wordt.

Dat kan, dat klopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100