"Stemmen in je hoofd" lijkt me een nare ervaring, maar hoe moet ik me dat voorstellen?

Weet je dan niet dat je het zelf bent, dat je je die stemmen inbeeldt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik hoor voortdurend stemmen in mijn hoofd... het is niet eng of naar... Vervelend wordt het pas als ik er geloof aan hecht en ga handelen naar wat die stemmen zeggen, of terwijl het in strijd is met mijn eigen waarden en normen of wat mijn hart mij ingeeft...

Klein oorplugje via de neus hard omhoog duwen en dan afstemmen op shownieuws.

Vraag dat maar aan de mensen die met god denken te hebben gesproken.

Stemmen in je hoofd kan gewoon je gedachten zijn hoor, maar die kunnen zo echt klinken dat ze als extern ervaren worden... Dat ze als een oordopje van een radiozender gehoord worden, komt niet vaak voor...

In SecondLife is er een gedeelte gemaakt voor Muzieum waarbij je kunt ondervinden hoe het is om schizofreen te zijn. In de bron vind je meer informatie hierover.

Bronnen:
http://www.onderwijsenhandicap.nl/upload/s...

Poeh, ik heb het zelf (gelukkig) nog nooit gehad. Ik denk dat het per geval verschilt: misschien kan je het zelf opwekken/creëren, als een soort dwangneurose. Voor anderen is het misschien een manier van aandacht trekken, en weer anderen zijn misschien wel (knetter)gek (in 'onze' ogen dan).

een normaal mens overlegt wel eens met zichzelf bij het maken van afwegingen, een mninder stabiel persoon zou dat een stemmetje kunnen noemen.

Komt meer voor dan je denkt en is een onderdeel van je eigen gedachten of eigenlijk ook weer niet. Want je gedachten zijn , is al moeilijk genoeg om te begrijpen. Als je iets bedenkt om te vragen is dat afkomstig van een onderwerp waar je bezig mee bent of waar je aan denkt. Doordat je iets wil weten wat je zelf niet weet, ga je vragen. Je gedachten vormen woorden en zinnen die je uitspreekt. Krijg je een antwoord op je vraag en begrijp je het nog niet, dan vormen je gedachten weer nieuwe woorden en vragen. Je gedachten kun je dus uitspreken in een verstaanbare taal of eigenlijk luister je naar een stem in je hoofd die door je gedachten gevormd wordt. Het zijn dus jouw gedachten en dus ook jouw stem in je hoofd. Maar er zijn soms ook andere stemmen die niet van jou zijn dus niet van jouw gedachten. Dezen komen uit de spirituele wereld van b.v. een overleden dierbare, of je beschermengel, je gids of hoe je ze ook noemt. Deze stemmen lijken sprekend op je eigen gedachtenstem en het is ook heel moeilijk het te scheiden. Dat kost heel veel tijd en concentratie. Uiteindelijk leer je welke stem van jou is en welke niet, maar ze zijn wel allebij voor jou bedoeld. Deze andere stem kan je nuttige informatie geven over belangrijke dingen in je leven of voor een ander. Ze vertellen vaak wat je niet en juist wel moet doen. Dan is er nog een andere groep van stemmen. Deze vragen je totaal verkeerde dingen te doen die tegen alle fatsoen of normen in gaan. Ze zijn kwaadaardig en veroorzaken veel nare dingen. Deze mensen zijn vaak geestesziek en moeten opgenomen worden om hun tegen zich zelf te beschermen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100