Zit er een limiet aan kennis per persoon?

Is het bijvoorbeeld zo dat je op een gegeven moment niet méér kan leren of onthouden, zonder dat je daar voor in de plaats andere dingen vergeet? Of zou je echt als je heel veel leert (bijvoorbeeld talen), dat je dan echt alle talen kunt onthouden, zonder dat je daarvoor (onbewust) andere kennis 'weggooit'?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zoals de de vorige persoon al zei, je leven is te kort om zoveel kennis te vergaren. En daarom zullen we nooit echt te weten komen of er een limiet is, waarschijnlijk wel maar je vergeet ook vaak dingen dus komt er weer plaats vrij, en waarschijnlijk is het limiet zo hoog dat het onmogelijk bereikt kan worden...

Dat weten we niet. Het is immers ook niet geheel duidelijk waar we herinneringen in opslaan. Zo is er een verhaal van een man die een harttransplatie heeft gekregen. Met zijn nieuwe hart heeft ie besloten dat ie graag wilt motor rijden. Bleek het hart van een Hell's Angel te zijn geweest. En misschien slaan we herinneringen wel op in het universum. Alles en iedereen is immers met elkaar verbonden. Hoe vaak komt er ineens spontaan en plotseling een idee bij je op? Waar komt dat vandaan? We mogen stellen dat ons geheugen ongelimiteerd is. Alleen kunnen we dat met ons verstand niet bevatten. Want wij zijn degene die onze grenzen en werkelijkheid bepalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100