Waarom ruikt een wind van iemand anders per definitie erger dan die van jezelf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat je aan je eigen wind kunt 'aflezen' of deze goed dan wel slecht ruikt, en je daarmee (onbewust) je lichamelijke gesteldheid kunt inschatten. Het is een biologisch mechanisme, net als het omkijken in de wc-pot als je gepoept hebt: ziet het er gezond uit?! Daarom vind je na een tijdje ook de winden van je partner minder stinken, maar die van vreemden nog steeds wel. Je hebt aan de geur van vreemden als het ware geen 'boodschap'.

Omdat niemand 't zelfde eet.

Het is zoiezo goor, maar die van jezelf accepteer je gewoon makkellijker.

Ik heb nog nooit een definitie van 'wind' gezien, dus misschien is het, gelet op de vraagstelling, handig als je die erbij geeft. Moraal: ik houd niet van de uitdrukking 'per definitie', omdat ze niets inhoudt.

Omdat warme lucht stijgt. En als dat achter je langs gebeurt, heb je er weinig last van, maar anders....

Dit heeft te maken met indoctrinatie. Er is ons aangeleerd dat een scheet vies is terwijl je die van je zelf, ondanks dat deze qua geur per maaltijd verschilt eignlijk best wel lekker vind

die van je zelf is een bekend luchtje, als je een penetrante zweetlucht verspreidt heeft een ander er ook meer last van dan jij zelf en vaak ruik je het niet eens.

Ha, die Pinokkio; Ik vraag me af of dit wel eens objectief is getest. Laat maar eens met een ander die hetzelfde heeft gegegeten als jij ieder een scheet in een potje, sluit die af met een deksel en kijk of je je eigen flatulatie geblinddoekt herkent. Ik zet er geen geld op; methaan is methaan....

dat is niet altijd zo XD

Omdat iedereen zijn of haar darmflora anders is.

De wind/scheet van een ander ruikt niet 'per definitie' erger. Het lichaam merkt echter wel dat het niet 'lichaamseigen' is. Ik maak vaak genoeg mee dat het er op lijkt dat mijn eigen wind onovertroffen blijft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100