Wat is het verschil tussen goed en fout?

Misschien ook wel: hoe bepaal je dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goed is een maatschappelijk aanvaard iets Fout een maatschappelijk niet aanvaard iets. Dit wordt bepaald door: politici, koningshuizen, film en popsterren, de kerk, het tijdsbeeld, onze beinvloedbaarheid, armoede, rijkdom, jalousie, liefde, haat, gevoel, vooruitgang, achteruitgang...............................................................................................

Het verschil tussen goed en fout is afhankelijk van de cultuur waarin je opgroeit, de religie die je volgt, de normen en waarden die je mee krijgt vanuit je opvoeding, je omgeving en niet te vergeten, de tijd waarin je leeft. Of de aarde nou rond of plat is, scheelde bijvoorbeeld nogal een paar eeuwen geleden..dat was echt een verschil tussen goed en fout.. en als je dacht dat ie rond was..zat je goed fout.

Behalve ten opzichte van vragen en concrete situaties kan je dat nooit universeel bepalen. Ieder mens heeft een gelijke waarde en derhalve heeft niemand het recht om datgene wat hij/zij goed vindt waardevoller te vinden dan wat een ander goed vindt. Dus in dat opzicht is het onmogelijk om te bepalen wat goed of fout is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100