Ik hoor stemmen in mijn hoofd. Wat nu?!

Ik hoor stemmen in mijn hoofd. Ze zijn soms wel handig omdat ze mij herinneren aan dagtaken zoals douchen etc. Maar soms zijn ze zeer vijandig en gebieden ze mij tot daden van agressieve aard. Ik schaam mij hier heel erg voor daarom probeer ik hier eerst antwoord te krijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste wat je kunt doen is zo snel mogelijk naar je huisarts gaan en je door laten verwijzen naar een goede psychiater. Het horen van stemmen in je hoofd kan duiden op een meervoudige persoonlijkheidsstoornis, en is niet echt wenselijk voor je. Probeer je niet teveel door de stemmen te laten leiden en zoek hulp.

juist niet (altijd) naar ze luisteren, ze kunnen je op het verkeerde spoor zetten en dingen laten doen die niet goed voor je zijn! Advies: zoek proffesionele hulp. Sterkte!

Bezoek je huisartss en vraag om een verwijzing naar een de juiste weg. Dit is iets wat je serieus moet nemen, ik bedoel om er wat aan te doen. Of vast te laten stellen waarom je dit hebt.

Voor een deel zijn de stemmen je eigen gedachten natuurlijk. En daar moet je naar luisteren, en dan besluiten wat te doen. Niet alles wat je in je hoofd hoort hoef je op te volgen. Echter, als je allerlei dingen hoort die je liever niet hoort, zoals het krijgen van 'taken' dan is het tijd om eens met een huisarts te praten, en een afspraak te maken met een psychiater die je kan helpen uit te vinden waar de gadechten vandaan komen. Op dit forum kunnen we je daar niet verder mee helpen.

Je weet zelf ook wel dat het niet klopt, stemmen in je hoofd horen, en zeker als ze je dan ook nog dingen opdragen die je eigenlijk niet wil doen. Wat je nu moet doen is vooral niet bang voor ze zijn en je niet schamen, maar actie ondernemen. Ga naar de dokter. Bespreek het. De dokter heeft zwijgplicht en krijgt echt wel vreemdere vragen voor z'n kiezen. Waarschijnlijk lucht het al heel erg op dat iemand je serieus neemt. En dan kijken wat er verder moet gebeuren om jou van die stemmen af te helpen!

Luisteren doe je zowiezo, maar ernaar handelen dat zou ik afraden, zeker als hij/zij je iets vernietigends willen laten doen. Vraag innerlijk welke stem je hoort zodat je er misschien achter kunt komen of het een goedbedoelende geest is.

Blijf zelf altijd de baas. Hoor ze aan maar beslis altijd zelf wat je doet. En wees in je gedachten daarover ook duidelijk, jij beslist en wie daar niet mee eens is hoepelt maar op. Niemand heeft jouw iets te gebieden, stemmen die gebieden kunnen zo ie zo ophoepelen, want zo ga je niet met elkaar om. Accepteer nooit van stemmen wat je van andere mensen ook niet zou accepteren. Stel bewust vast dat je niets met ze te maken wilt hebben. Wees sterk blijf standvastig. Als het je in je eentje niet snel lukt kun je hulp zoeken, schaam je niet, je bent niet de enige en gewoon een mens net als iedereen hier. Ieder heeft zo z'n eigen dingetjes.

Ongeveer 10% van de bevolking heeft wel een eens auditieve hallucinatie gehad. De meesten hebben er geen last van verder, soms zelf profijt. Je hoeft je er niet voor te schamen, het is de meest voorkomende vorm van hallucinatie. Als je er veel last van hebt, ga dan naar je huisarts; die kan je doorverwijzen. Medicatie zoals antipsychotica helpt het te onderdrukken. Je kunt ze trouwens ook krijgen door drugsgebruik of oververmoeidheid. Toegevoegd na 28 minuten: Als je de stemmen als dwingend ervaart, als je hun commando's haast wel moet uitvoeren, ga dan zeker naar een arts.

Dat kan makkelijk verschijnselingen van een depressie kunnen zijn. Neem contact op met je huisarst..

Ik weet natuurlijk niet hoe lang je al stemmen hoort. Zoals hier eerder aangegeven is, kan je ze bijvoorbeeld na drug- of medicijngebruik of veel slaaptekort ook krijgen. Mochten ze hardnekkig blijven, niet weggaan (na zeg een week) en ze jou dreigen aan te zetten tot daden die je liever niet doet, is het verstandig naar een huisarts te gaan. Deze zal je klachten zeker serieus nemen. Ga eerder naar je huisarts als je hierbij ook vreemde voorstellingen ziet, die anderen niet kunnen zien. Of zaken proeft, voelt die anderen niet kunnen. Sterkte!

Hoi, ik ben verloofd geweest met iemand die hier ook last van heeft. Maar je kan het beste vroegtijdig aangeven bij de huisarts en hier ook mee naar een pastorale psycholoog gaan. Want zijn hebben mijn ex-verloofde ineens platgespoten en sindsdien is het erger geworden. Hij wist op een gegeven moment niet meer wie ik was en die stemmen begonnen hem te besturen. Ik heb hem in dit process moeten verlaten omdat ik hoogzwanger was en de stemmen hem vertelde dat hij mij moest vermoorden omdat er niks in mijn buik zat. Toen ik was bevallen, ben ik hem wezen opzoeken in een inrichting. Ik denk dat je een lichte vorm van schizofrenie hebt, probeer sterker te zijn en geef nooit over aan die stemmen. Als ze zeggen dat je moet douchen, moet je gewoon douchen op het tijdstip dat JIJ al in gedachten had. Ik zou het wel fijn vinden als je me op de hoogte zou houden want ik vind gewoon niet dat je hiervoor alleen moet staan. Probeer medicatie te vermijden want vanaf dat moment gaat het mis omdat je lichaam afhankelijk word. Wees sterk en ik bid voor je!

Stemmen die je herinneren aan dagtaken is Oké. Stemmen die vijandig zijn en je tot agressie manen vragen om professionele hulp. Ik zou je aanraden om aan je huisarts een verwijzing naar een psychiater te vragen, voordat je gaat luisteren naar die verkeerde stemmen.

Je hoorde altijd al stemmen in je hoofd... Dat is je gedachte... Dat was altijd al zo... Maar voorheen was je blij met die gedachte en nu niet meer zo... Vechten met je gedachte is waanzin, omdat de gedachten eerder komen dan JIJ als persoon... Schaam je niet voor je gedachten, dat is niet handig... Dit gaat je helpen: Ik ben niet verantwoordelijk voor mijn gedachte, ik ben verantwoordelijk voor wat ik er mee doe...

Als ik jou was zou ik naar de huisarts gaan. Die verwijst je weer naar een psygiater, want foute gedachten is nooit goed. Maar alleen er is 1 nadeel, de psygiater zal je mogelijk medicijnen geven zoals bv antidepressie pillen en die zijn ook weer slecht voor je. Er is gisteren een heel verhaal bij radar geweest. Lees zelf maar ik zet de link van gisteren er bij van Radar

Bronnen:
http://www.trosradar.nl/artikel_detail/ber...

Wat maakt dat je je hiervoor gaat schamen, Niemand anders hoort ze. Het is wellicht dat je niet weet wat er mee te deon. Als het je functioneren gaat beïnvloeden is het denk ik verstandig hierover met een professional (huisarts) te gaan praten. Om zelf wat inzicht te krijgen is het misschien zinnig een logboekje bij te houden onder welke omstandigheden je wat hoort en hoe je reactie is. Sterkte

Kijk eens op www.levensstroom.nl Er zijn regelmatig mensen geweest die dat ook hadden. Toen ze bij hem kwamen en voor die mensen gingen bidden was het over. (is wel christelijk, misschien eng, maar ik heb het wel eens meegemaakt dat mensen er vanaf kwamen, maar de keus om te gaan laat ik aan jou over)

Probeer er vooral met iemand over te praten, het liefst een hulpverlener, huisarts enz. Er zijn heel veel mensen die hier last van hebben, niets om je voor te schamen. Maar net zoals jij praten de meeste mensen er liever niet over omdat ze bang zijn uitgelachen te worden door andere mensen. Goed dat je hier deze vraag hebt gesteld en probeer zsm professionele hulp te vinden.

Als ik je verhaal lees dan ga ik er vanuit dat dit een serieuze vraag is. Wel is het opmerkelijk dat je zegt je hiervoor te schamen. Maar voor wie? Het stemmen horen vraagt om een uitleg van een deskundige aan jouw. Samen zul je dan moeten bepalen wat je hieraan kunt gaan doen. Sterkte..

ga naar iemand die hier verstant van heeft

Wat mooi wat jij zegt. Je hebt een innerlijke dialoog en bent er ook nog eens bewust van, dat zouden meerdere moeten doen. petje af! Maar onthoud voor jezelf dat jouw brein, en alles wat jouw brein voortbrengt ondergeschikt is aan jouw gevoel. Je brein is bij wijze van spreken het kleinste kamertje van jouw huis (ziel). De kleine donkere kast onder de trap. Daar valt niets te zien! Wel handig, maar niet de werkelijke leider. Dus, als je je dat realiseert, weet je dat je niet hoeft op te volgen wat er allemaal geroepen en gezegd wordt. Het zijn slechts chemische reacties op : gevoelens. En ze hebben eigenlijk 99 % ongelijk. Misschien is het daarom goed om te beseffen dat jij ze gewoonweg MAG negeren als ze niet goed aanvoelen. Basta, en inderdaad, dan wordt jouw gevoel de leider, en die mag er zijn, want daar zetelt jouw bewustzijn, je wijsheid, de waarheid!

Misschien een stomme vraag maar kan je ook tegen de stemmen praten en een vraag stellen waarom ze zo agressief zijn? Toegevoegd na 58 seconden: En gewoon naar de huisarts gaan ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100