Kun je een deel van je geheugen wissen? Om zo bijv. een traumatische ervaring te vergeten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Echt vergeten zal moeilijk worden, maar er bestaat een "piepjes-therapie" om te leren om er mee om te gaan, zo heb je ook hypnose, persoon die ik ken had er baat mee, wat hij nooit gedacht had, want hij vertrouwde er weinig van, maar goed, zijn trauma/nachtmerrie kan hij nu beter aan de kant zetten dan voorheen. Toegevoegd na 1 minuut: Van=op

Sterker nog: Dit regelen je hersenen vaak zelf al. Ik heb zelf ooit een zeer traumatische ervaring gehad, en het meest intense moment daaruit was volledig gewist. Vanzelf. Enige maanden na deze ervaring heb ik hulp gekregen voor ptss (posttraumatische stress stoornis). Daar kwam opeens, na lang wroeten en praten, opeens dat beeld boven. Ik schrok me rot! Daar was opeens het automatisch gewiste beeld, dat ik toen blijkbaar niet kon verwerken en een plek kon geven en dus automatisch onmiddelijk heb gewist. Tijdens de gesprekken kon ik, met hulp van de therapeut, dit beeld gaan verwerken en een plek geven. Onze hersenen beschermen ons in veel gevallen op deze manier, al is het helaas niet altijd. Met akelige ervaringen en beelden die wel zijn blijven hangen en waar je veel last van hebt, is het niet mogelijk om deze te wissen. Wel is er heel goede hulp om deze beelden en ervaringen te gaan verwerken, een plek te geven en op te ruimen zodat je er de rest van je leven goed mee kunt omgaan.

Hi, Helemaal vergeten weet ik niet maar met die 'piepjes' waar Maris op doelt kun je wel de herinnering 'naar achter schuiven'. Dat is EMDR en wordt o.a. toegepast bij Posttraumatische stress. Ik heb zelf deze therapie gehad, was erg sceptisch, maar ik kan nu de nare momenten alleen nog vaag herinneren en het roept geen gevoel meer bij mij op. Dus voor mij heeft het zeker gewerkt.

Bronnen:
http://www.emdr.nl/

In wezen kan je niets definitief wissen. Daar lijkt het vaak wel op maar alles wat ogenschijnlijk gewist wordt heeft een blauwdruk. Wat er wel gebeurt is hetgeen je o.a. ook bij NLP leert. Zie bijgevoegde link. Om het uit te leggen vanuit eigen ervaring: Je kan de ongewenste gedachte of de herinnering aan een ongewenste ervaring gaan overschrijven/overlappen met één of meerdere andere gedachten. Na verloop van tijd lijkt het er op dat jouw geheugen omtrent het ongewenste gewist is doch je hebt gewoon jouw focus gelegd. Vroeg of laat krijg je echter te maken met iets wat onvermijdelijk weer connectie maakt met hetgeen daar ergens verstopt zit en afhankelijk van jouw toestand van dat moment zal jij daar dan opnieuw van schrikken ofwel besef je reeds dat ook traumatische ervaringen een constructieve reden van bestaan hebben en dan bekijk je de situatie ditmaal vanuit een totaal andere invalshoek. Je zou het zogenaamd wissen van een deel van je geheugen kunnen vergelijken met het overschilderen van een ongewenste kleur. Indien de kleur donker is (zwaar trauma) en je wil ze overschilderen met een lichte tint (vreugde) dan zal je x-aantal keer moeten herschilderen opdat de oude kleur niet meer te voorschijn zou komen. Bij een trauma is dat hetzelfde. Jouw geheugen dient meerdere keren gevoed te worden met constructieve gedachten vooral de ongewenste gedachte naar de achtergrond verdwijnt. De meest efficiënte verf om trauma's om te zetten in gouden tijden is LIEFDE! Denken, praten en handelen in termen van LIEFDE is de beste tintenkiller (of schrijf ik beter trauma-killer?) die er bestaat. Met andere woorden, datgene opwekken en uitstralen wat anderen blijkbaar niet konden opbrengen. Waar LIEFDE huist daar is geen plaats voor trauma of haat. Elk trauma is het gevolg van een tekort aan LIEFDE van onszelf voor onszelf. Dit lijkt te simpel doch dat is wat de vele, als traumatisch ervaren, omstandigheden mij geleerd hebben. Sinds ik bewust in termen van Liefde denk, praat en handel zie ik de logica van mijn oude trauma-patronen. Mijn gebrek aan eigenliefde en mijn onvermogen om mij evenwaardig aan de anderen op te stellen bezorgden mij traumatische ervaringen. Ik trok ze onbewust zelf aan. Ik zou mijn herinneringen aan trauma's voor geen geld ter wereld willen wissen, ze helpen mij om, zowel mezelf als anderen, steeds bewuster Lief te hebben. Dat vermogen wens ik ook Jou toe! Liefs, Succes en Big Smile van me

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Neurolingu%C3...

In het verleden kregen patiënten vaak electrische schokken. Hierdoor werd een deel van het geheugen gewist.

ja, ze zijn met toestellen bezig waar mee dit WEL KAN (zie laatstev afl. Kan Iedereen nog volgen op vtm - (C) 2018 MEDIALAAN)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100