Wat doen therapeuten die hun handen opleggen bij je kruin en voorhoofd?

Ik was bij een therapeut die dit deed en ik vond het niet prettig omdat ik helemaal niet begreep wat ermee werd bedoeld. Het was alsof de therapeut iets aan mij regelt,
ik begrijp de geneeskunst een beetje maar ik kon het niet plaatsen en ik voelde me helemaal niet anders. Wat bedoelen zij ermee? Kun je ook zeggen dat je het geregelde niet prettig vind? Zou een therapeut zich beledigd voelen omdat hij specialist is op dat gebied?
Natuurlijk ging ik wel juist naar die therapeut omdat ik die goed vond maar dat voelde ik meer op afstand.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hand opleggen en helpen op afstand klinkt als reiki. Voor de werlzaamheid ervan is overigens geen wetenschappelijk bewijs, al is reiki een van de weinig 'alternatieve' geneeswijzen waarvoor een overweldigede hoeveelheid aan anekdotische onderbouwing bestaat (i.e.g. voor reiki 1, handoplegging; van reiki master -op afstand- weet ik niet hoe t zit met onderbouwing). Reiki 1 is hard op weg om een zgn.'evidence based' behandeling te worden voor o.a. pijnklachten en milde vormen van ontstemdheid (zeg maar: lichtjes depressief). Het enige dat no mist is een wetenschappelijke studie die al het verhalend bewijs bundelt. Langzamerhand beginnen er meer artsen en GGz-behandelaren 'energiebanen' te erkennen als belangrijk en te beinvloeden onderdeel van het geheel 'de mens'. Daarmee komt ruimte voor 'alternatieve' behandelingen als reiki, maar ook bijv. dolfijnen- en paardentherapie. Voorafgaand aan deze 'fringe'-therapieen waren acupunctuur en -pressuur, en running therapie al min of meer geaccepteerd als 'parathetepeutische' interventies. De handoplegging heeft te maken met het beinvloeden van energiebanen in je lijf. Reiki therapeuten zeggen, doorgeefluik / focuslens te zijn voor kosmische energie die sowieso de hele tijd om ons heen is. Met het gericht doorsturen van die energie door jouw lijf, zouden energieblokkades opgeheven worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100