Als je hoofdpijn hebt, komt dat dan omdat je hersenen te hard aan het werk zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan best ,door inspanning en consentratie kun je hoofdpijn krijgen.

Zou kunnen... Maar het kan ook nog andere redenen hebben: -Avond ervoor te veel gezopen -Ogen minder goed dan je denkt -Teveel naar een computerscherm gekeken -Vermoeidheid -Gat in je kop

Nee hoor, dat kan zo veel factoren hebben, en veel denken, te veel denken kan niet eens... Heb je daar dan een keuze in? Heb jij het knopje om het trager en sneller te laten gaan al gevonden? Of het knopje om het uit te zetten? Nee hoor, veel denken kost heel veel energie, maar is niet de oorzaak voor hoofdpijn...

En als aanvulling op wat Cantare schreef: - last van migraine - te weinig zuurstof - stress

Ha, die Sasha; Dat kan, maar ook als je hersens juist wat minder hard hoeven te werken kan het optreden. Ik heb een tijdlang migraine gehad die optrad juist na een periode van geestelijke inspanningen.

zou kunnen. Maar wat ook heel vaak voor komt is spanningshoofdpijn. Die trekt dan vanuit je nek, naar je hoofd. Je spieren zijn dan gewoon té gespannen en slaan dan vast. Een goede massage kan wel eens verlichting geven.

Zelden. Waarschijnlijker zijn het oorzaken zoals vocht tekort, aangespannen spieren in de nek en overnste schouderhelft, een tekort aan aangewende caffeine opname (Zogenaamde weekend hoofdpijn) of structureler: migraine-achtige zaken. Stress, vocht tekort & een gebrek aan caffeine zijn de meest voorkomende oorzaken.

Zelf krijg ik uitsluitend hoofdpijn van mensen die met hun problemen beslag op je leggen, terwijl ze zelf de oorzaak van hun problemen zijn.

hoofdpijn kan veel oorzaken hebben. Zie bron http://www.dokteronline.com/informatie/hoofdpijn/Oorzaken.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100