Waarom leer ik niks van wat ik meemaak?

De reden dat ik denk dat deze vraag stel is omdat ik sowieso wel denk dat meerderen er last van hebben. Zal namelijk bizar zijn als ik de enigste ben.

De laatste tijd maak ik nare dingen mee. Dingen die ik niet hoef mee te maken. Als ik eindelijk alles eens kon onthouden en, de tips die ik kreeg kon opvolgen. Maar elke keer weer, gebeurt het toch, dat ik bijvoorbeeld enorm in het rood komt te staan, omdat ik weer te veel heb besteed en niet heb gespaard. Dit terwijl ik deze situatie nu alleen dit jaar al 5x heb meegemaakt. En ik vroeg me nu toch af, waarom gebeurt dit?

Ja, ik kan niet wachten tot ik weer na de psycholoog ga. Ik wil t antwoord nu hebben.

Wat is er mis met mijn geheugen? En waarom kan ik niet veranderen zoals heel veel mensen van mijn eisen?

Alvast bedankt voor het antwoord.

Psychologische klachten die ik wel heb zijn autisme, depressie, zeer lage zelfvertrouwen en geen motivatie. Heeft dat er iets mee te maken?

Samenvattende: Normale mensen LEREN van hun fouten. Ik niet. Waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

je leert er heus wel van, maar blijkbaar heeft het nog niet genoeg impact op je gehad, om er echt aan te blijven denken. niemand is normaal, geloof me maar, ik ken mensen die heel erg rood staan, ondanks dat ze dat staan blijven ze doorgaan op hun manier, waarmee ze dus nog meer schulden maken, er komt een moment voor iedereen dat ze nou eens beslissen het roer eens goed om te gooien. wel fijn dat je tenminste bij een psycholoog terecht kan! geloof me, het lukt je nog wel!

Je leert heus wel van je fouten, alleen langzamer dan je zou willen. Als je in een nare situatie zit, heb je (net als vrijwel alle andere mensen) de neiging om jezelf te helpen je beter te voelen door jezelf cadeautjes te geven. Helaas merk je dan dat je aan het eind van je geld steeds meer maand overhoudt en dat geeft stress, welke je aanzet weer jezelf met cadeautjes gerust te stellen enz. Die vicieuze cirkel doorbreek je het best met een goede psycholoog en behandeling van je depressie. Als je dat in je macht krijgt, wordt je zelflerend vermogen weer beter en merk je dat goede raad en voornemens beter beklijven. Geef jezelf complimentjes en wen je andere methoden aan om jezelf te belonen, er zullen vast mensen zijn die je wel waarderen. Ook dat ongunstige zelfbeeld moet gereset worden. Met een goede psycholoog en evt. medicatie ga je hier uit komen. Desnoods schakel je schuldsanering in. Doen hoor! Sterkte!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100