Hoe hoog (of laag) scoort de mens gemiddelt op een IQ test?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt het zelfs nog sterker zeggen: Een IQtest wordt eerst opgesteld door psychologen en dergelijke, vervolgens afgenomen onder een grote groep testpersonen. De gemiddelde score die daaruit komt noemt men dan "100". Dus het gemiddelde is altijd 100, want 100 is bij IQ test gewoon een ander woord voor "gemiddeld"

100. Dat is bij IQ-testen per definitie het gemiddelde IQ.

Als het goed is is het gemiddelde honderd, daar worden de tests op gemaakt, maar in de praktijk valt het nog wel eens anders uit. De indeling van IQ waarden volgens Wechsler is als volgt: 145-160 Zeer hoogbegaafd 130-144 Hoogbegaafd 116-130 Begaafd 101-115 Boven gemiddeld begaafd 100 Gemiddeld 85-99 Beneden Gemiddeld 70-84 Moeilijk lerend 55-69 Lichte verstandelijke beperking 40-54 Matige verstandelijke beperking 25-39 Ernstige verstandelijke beperking < 25 Zeer ernstige verstandelijke beperking

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Intelligentiemeting

Gemiddeld 100. Dat is namelijk precies waar de IQ-test op wordt afgerekend : het IQ (intelligientie-quotient) van de gemiddelde mens. (Vaak : nationaliteit ; schijnt per land wel wat te kunnen fluctueren). Daar zit volgens een vrij voorspelbare curve altijd een deel van de mensen onder en boven ; iets meer onder dan boven, omdat je in je leven niet echt intelligenter kunt worden, maar wel 'dommer' door allerlei ziektes en ongevallen en dergelijke). Hoe dichter bij de 100, hoe hoger het bevolkingsaandeel, hoe kleiner, hoe verder er vanaf. Wie tussen de 80 en de 120 scoort hoeft zich niet te schamen ; hij of zij heeft een normaal IQ. Wie daar boven zit kan er ook niks aan doen, en kan in elk geval goed IQ-tests maken. Functioneel en maatschappelijk schiet je er niks meer mee op. Wie er onder zit, is vermoedelijk niet of nauwelijks in staat te werken of voor zichzelf te zorgen ; onder de 60 zeker niet meer. Al zit hier ook de groep die zich best redt in het dagelijks leven, maar het consept van een IQ-test niet zo goed begrijpt of te weinig algemene ontwikkeling heeft. Daarom leggen we de grens voor zwakbegaafdheid wel een eindje onder de 80. Net zoals die voor hoogbegaafdheid inmiddels wel ruim boven de 120 ligt ; 120 is een vrij normaal hav0/vwo-nivo.

100 is inderdaad een statistisch gemiddelde, het geeft een gemiddelde en is daarom absoluut geen reden waarom iemand lager of hoger zou scoren qua maatschappelijk succes ofzo.

Bronnen:
http://netters.nl/enkele-statistische-term...

Gemiddeld 100, maar de gemiddelde mens scoort tussen de 90-110. Hoe hoog je scoort hangt af van de test, en je omgeving (enz) wanneer je de test maakt.

100... Ik heb gemerkt en gelezen dat als je niet goed in wiskunde bent bijvoorbeeld, dat je bij voorbaat al een stuk lager IQ hebt. Slaat natuurlijk dus voor mij nergens meer op zo'n IQtest. Niet meer nodig.

Ik denk dat antwoordman, marleen en Rotaluclac aardig aan deweg tiimmeren gezien hun antwoorden en hun scores hier.Die zitten met misschien 120 in de hogere regionen van een iq test

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100