Kun je ook de vlam in de pan krijgen als je electrisch kookt?

geen uitleg nodig

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja.. Maar dit is een van de weinige branden die u NOOIT met water mag blussen, omdat er sprake is van vet (frituurvet of boter in de pan) dat heel snel ontvlamt en dus voor een grotere brand in uw keuken zorgt. Een vlam in de pan ontstaat door oververhitting, dus kan zowel op een gas- als op een elektrische kookplaat ontstaan.

Bronnen:
http://www.veiligheid.nl/csi/veiligheid.ns...

ja zeker. lees onderstaand artiekel maar. De ontbranding komt niet door de warmtebron!

Ja, als de temperatuur v/d plaat hoog genoeg is kan ook daar de vlam in de pan slaan, als er vet overslaat geen probleem.

Niet met inductie

Als het vet maar heet genoeg is, ontbrandt het vanzelf, ongeacht de warmtebron. Dus ook op inductie ! Blussen met water is inderdaad het slechtste wat je doen kan. Het bluswater komt onmiddellijk aan de kook en verdwijnt als superfijne druppeltjes de lucht in. Aan die druppeltjes blijven kleine vetdeeltjes hangen die direct ontbranden en met z'n allen voor een enorme steekvlam zorgen. Pan laten staan. Deksel erop en warmtebron uitdraaien. Zeer zeker niet mee gaan lopen. Dat is vragen om brandwonden.

ja, als je met olie iets doet ofzo,,,,

mijn opa en ik hebben het uitgeprobeerd maar hij is nu gearresteerd omdat de flik erin vloog in het flatgebouw in Zaandam, we kwamen zelfs op het nieuws, bedankt hoor !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100