Waarom dragen maanwandelaars schoenen met verzwaarde zolen als hun massa even groot is als de aarde??

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat ze er natuurlijk wel stoer uit willen zien.

omdat de aantrekkingskracht van de maan veel minder is dan de kracht van de aarde.

Ha, die Nina14; Door die extreem zware schoenen kwam hun zwaartepunt veel lager te liggen en konden ze het effect van de (veel geringere) zwaartekracht beter benutten en nog enigszins normaal bewegen.

op de maan is de aantrekkingskracht (zwaartekracht) 7 keer minder dan op aarde. voor het gevoel zijn de astronauten dus 7 keer zo licht als op aarde. dat betekent dat ze grote sprongen kunnen maken, met een minimum aan inspanning. als die schoenen niet werden gedragen, dan zouden ze problemen krijgen met lopen en dat zou te gevaarlijk zijn ook omdat vallen bijv hun pakken kan beschadigen.

Hun massa wel, maar hun gewicht niet. Hun spieren en beweging coördinatie is gebaseerd op aardse verhoudingen en met een flinke afzet zouden zij zichzelf lanceren. Net zoals in een ruimtevaartuig, waar het grootste risico is om je zelf te verwonden door de gewichtloosheid

Om het zwaartepunt omlaag te brengen, zodat zij bij het lopen niet van de ene in de andere ongewilde salto terechtkomen.

Dat heeft te maken met de aantrekkingkracht van de aarde daarom vallen mensen aan de andere kant van de aarde af of anders om. Op de maan is de aantrekkingskracht van andere planeten aanwezig zodat je extra zwaar moet zijn om daar op de grond te blijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100