Hoe komt het dat het lijkt alsof de kleur groen lichtgevend is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij groene bladeren lijkt het lichtgevend lichtgroen als het licht er doorheen schijnt. Misschien wordt het duidelijker als je de foto ziet. Toegevoegd na 3 minuten: Als de afbeelding het niet doet dan moet je er op klikken.

Bronnen:
Ervaring

Je bedoelt denk lichtgroen ? Dan komt het omdat er veel geel in zit. Groen is een mengels van blauw en geel, hoe meer geel hoe lichter hij word. Dat het lichtgevend lijkt heeft met reflexie van het zonlicht te maken

Ik denk dat het te maken heeft als deze kleur zich tussen andere (vaak donkere, doffere) kleuren. Kijk maar eens naar de afbeeldingen. Bij elk is er 1-tje die licht geeft. Bij digitale camera's heeft het ook te maken met de gevoeligheid van de sensor. Sommige sensoren hebben een extra gevoeligheid voor blauw... http://www.fomab.nl/images/Northa%20sponsor%203.jpg Of met de afdruk, daar er een kleurprofiel aan hangt. Of aan het licht waarin je de kleuren beoordeeld. Een tl geeft wat groenig licht, waardoor groene kleuren extra oplichten. Ga met diezelfde kleur maar eens naar daglicht, of een gloeilamp. Of maak eens een foto van een ruimte met tl-licht. Zet de witbalans van de camera dan op het wolkje. Je zult een wat gelige/groene foto krijgen... http://www.avnet.kuleuven.be/toledo/2_2.php Alles wat dan groen is van echte kleur, zal extra oplichten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100