hoe komt het dat sneeuw wit is

Weet jij het antwoord?

/2500

In tegenstelling tot ijs heeft sneeuw een witte kleur. Dat komt omdat sneeuw een veel minder dichte samenstelling heeft dan ijs. Sneeuw bevat lucht waardoor het licht weerkaatst wordt. Bij sneeuw is de weerkaatsing van licht voor alle kleuren gelijk en dat verklaart de witte kleur.

Sneeuw bevat lucht waardoor het licht weerkaatst wordt. Bij sneeuw is de weerkaatsing van licht voor alle kleuren gelijk en dat verklaart de witte kleur. Sneeuw kan soms echter ook een heel andere kleur hebben. Zo lijkt de sneeuw tegen de achtergrond van een donkere lucht een grijze kleur te hebben.

wat bovenstaande mensen zeggen klopt, als je ijs gaat schaven zie je ook dat je wit schaafsel krijg he. Hoe ruwer het oppervlak ook des te witter het lijkt, hoogst waarschijnlijk ook door de breking van het licht.

Het kan nog eenvoudiger: elke witte stof, zoals suiker, weerkaatst alle erop vallend licht. In tegenstelling daarmee weerkaatst roet nagenoeg geen licht, en lijkt daardoor zwart. Zwavelpoeder is geel omdat het vrijwel alleen geel licht reflecteert en de andere kleuren absorbeert. Voornoemde reflectie van licht is eigenschap van elke vaste stof, en hangt samen met de molecuulsamenstelling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100