Wat is de formule van balsamicoazijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Balsamicoazijn is een azijnsoort. Deze aromatische azijn wordt van trebbianodruiven gemaakt, die groeien in de omgeving van Modena, Noord-Italië en die vrij laat geplukt worden. Balsamicoazijn die de naam aceto balsamico tradizionale verdient moet minstens twaalf jaar oud zijn, maar sommige zijn meer dan honderd jaar oud. Voor zeer oude balsamico betaalt men soms honderden euro's voor een half kopje. Daar staat tegenover dat er slechts zeer weinig nodig is om smaak te geven aan een gerecht. Ook kan men balsamicoazijn kopen die jonger is dan 12 jaar, en daardoor veel goedkoper. Het speciale aroma komt dus af van de druivensoort. De chemische formule is gewoon die van azijnzuur, dus C2H4O2 (of meer naar de structuurformule CH3COOH). In de afbeelding de opslag van vaten Balsamico-azijn om deze te laten rijpen zoals dat bij port en wijnen gebeurt.

Toegevoegd op 15 oktober 2020 12:18: tekst, afbeelding
Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Balsamicoazijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100