Gaat een met water gevulde ballon kapot als je hem bevriest? (In de diepvries)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, tenminste, ik heb het járen geleden eens gedaan. Grappig genoeg gingen de ballonnen niet kapot door het uitzetten van het water, maar vroor het rubber kapot. Dit kan natuurlijk afhankelijk zijn van de kwaliteit van de ballon, dus het hoeft niet altijd zo te zijn. De ballon gaat ook kapot als je hem te vol doet met water. Dat kan goedgaan zolang je er water in hebt, maar zodra dat water ijs wordt wordt de spanning te groot en zal het rubber barsten. Mocht je het willen proberen en blijken jouw ballonnen van betere rubberkwaliteit dan de mijne: niet te ver vullen.

Nee. Ik gebruik zakjes om ijsklontjes te maken die gaan ook nooit kapot. Een ballon is praktisch van hetzelfde spul gemaakt en heeft waarschijnlijk nog een betere rek dan de plastic zakjes voor de ijsklontjes. Die moet de uitzetting door de ijsvorming makkelijk trekken.

Een ballon kun je zo vol met water vullen,dat hij uiteindelijk knapt.theoretisch is het dus mogelijk dat een ballon, die,gevuld wordt tot aan het kritieke punt van knappen,in de vriezer door uitzetting van het water zal kunnen knappen.het antwoord is dus ja,dat kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100