Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Met blaadjes gelatine. Te koop bij de bakspullen in de supermarkt.
(Lees meer...)
Amadea
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ik zou gelatine poeder kiezen in dit geval.
Een makkelijk beschikbaar materiaal is gelatine. Als plantaardig alternatief zou je agar agar kunnen gebruiken (in de supermarkt bij de bakartikelen). Technisch gezien zijn gelatine en agar agar geleermiddelen en geen verdikker. Dus bij wat hogere dosering kan je het water met een mes snijden ;-).
Mooie verdikkingsmiddelen, maar lastiger te verkrijgen, zijn xanthaan of guar gom. Deze worden ook gebruikt in bijv. transparante dressings (met de stukjes die niet uitzakken).
Met aardappelzetmeel is ook een transparante verdikte vloeistof te maken (gebruik geen maizena: dat geeft een melkachtig resultaat).
(Lees meer...)
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing