Raakt de aarde nooit in onbalans?

Bijvoorbeeld door verplaatsing van de poolkap en aardbevingen .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan. Volgens het Pinceton University is dit in het verleden al eens gebeurt. De mantel waarop we leven is maar een dunne schil van de het totaal van de aarde. Deze schil "drijft" op een vloeibaar midden. Als een massa groot genoeg is kan dit de oorzaak zijn dat de mantel gaat verschuiven. Ik zou het niet vreemd vinden dat het Himalaya gebergte en Tibet zo groot geworden is dat het gewicht plots door de middelpunt vliegende kracht naar de evenaar verschuift. Je moet weten dat wat boven het aardoppervlak uitsteekt ook onder het aardoppervlak uitsteekt.

Is min of meer al aan de orde geweest hier. Er is te weinig water op aarde om iets te kunnen teweeg brengen op dat gebied. En aardbevingen zijn muggeprikjes gezien de massa van onze planeet.

Onmogelijk, door de zwaarte kracht kan dit niet. Een meteoriet kan uiteraard wel verschuivingen aanrichten enz.

De magnetische polen verplaatsen zich regelmatig. Maar de polen zelf niet. Daar is ontiegelijk veel kracht voor nodig - een aardbevinkje red dat niet. De polen zijn enigszins afgeplat - de aarde is niet volledig rond. De Himalaya bijv. is er niks bij - vergeleken met 't veschil tussen 'noord/zuid' en 'oost/west'. Het verschil tussen de noord/zuid-diameter en de noord/west-diameter is iets van 42km. En als je dat langzaam uitsmeert (over 't oppervlak vanaf de evenaar richting de polen) is dat een gigantische hoeveelheid km3 massa die verplaatst zou moeten worden wil je onbalans kunnen veroorzaken. Blijft over: de impact van een gigantische meteoriet.

De aardas is wel eens verschoven (gekanteld) maar dat zal misschien meer te maken hebben met het feit dat de continenten sterk van plaats zijn veranderd sinds het begin dan van aardbevingen. De poolkappen kunnen alleen van plaats veranderen nadat de Aardas is gekanteld. Het antwoord is dus "ja", maar dat kan nog heel lang duren; misschien als Amerika tegen Azië zit aangeplakt. Amerika schuift zo'n 2 centimeter per jaar van Europa vandaan en dus dichter naar Azie toe, maar het heeft nog heel wat kilometers te gaan. Dat maken onze achterkleinkinderen niet meer mee. Het is maar de vraag of mensen dat nog meemaken.

Het is in de antwoorden al aan de orde geweest maar als het magnetisch veld verstoord wordt is dit wel degelijk mogelijk. Zo is in verschillende oude geschriften te herleiden dat de zon ooit in het westen op kwam. het veranderen van de polarisatie is dan ook volgens velen ook de oorzaak van de "zondvloed "geweest

Einstein ,we need you badly.

Laten we er even vanuit gaan dat de oerknal 15 miljard jaar geleden heeft plaats gevonden... Dit houd in dat de aarde al 14 á 15 miljard jaar aan het schuiven is over het eigen oppervlak. -lees aardbeving- De aarde ligt iets gekantelt. Alleen al de rotatie van deze kanteling duurt volgens schatting van NASA 26.000 jaar. De polen schuiven ook steeds, maar dit is voor ons leven eigenlijk te verwaarlozen... Kort gezegd: De kans dat de aarde uit balans raakt is vrijwel nihil. De kans dat een grote meteoriet inslaat op de aarde en het leven dan zo goed als verwoest is aanwezig. Het schijnt volgens zeggen ooit de dinosaurussen te hebben uitgeroeid. Maar lijnrecht hier tegenover staan een aantal andere speculaties... Dat men denkt dat de aarde over zo'n 5 miljard jaar zou opgaan in een nieuwe vorm van oerknal? Het zal allemaal wel. De mensheid is maar een erg klein deel in het bestaan van de aarde... En als ik denk aan een film als 'Deep impact' acht ik het niet onwaarschijnlijk dat een mega meteoriet de aarde zal raken. Maar wat schieten wij er nu mee op om hierover te speculeren? Als het gebeurd dan gebeurd het. Ik kan er in ieder geval niet echt van wakker liggen...

on-balans is een heel erg menselijk begrip. Er verandert wel eens wat in de natuur ja. Soms in het groot, en soms in het klein (zelfs die begrippen zijn ook al weer naar menselijke maat). De natuur gaat gewoon zijn gang:) on-balans bestaat niet in de natuur. Uitsluitend in onze menselijke perceptie ervan. En die verandert nogal eens in de loop der tijd:)

Het zou kunnen. Bijvoorbeeld als alle Chinezen exact tegelijkertijd zouden springen. De derde wet van Newton* komt dan duidelijk openbaar en Aarde zou uit haar baan vliegen. * actie = - reactie

Ik meen wel eens gelezen te hebben dat wij als mensheid al invloed hebben op de aardse beweging. Dit is minimaal en misschien geeneens meetbaar, maar zou veroorzaakt worden door bv grote stuwdammen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100