Wat te doen bij een zuurongeval op een natuurlijke persoon?

Als je in een incident komt waarbij iemand kwaadwillig met een zuur overgoten wordt, welk 'natuurlijk huis, tuin of keukenmiddel' kun je dan gebruiken om de zuur- en brandschade te beperken bij die persoon in afwachting van de hulpdiensten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Loog of zuur: Verontreinigde kleding uittrekken. Spoelen met veel water. Als je onder de douche staat eventueel nog met zeep wassen, aangezien dat basisch is. Echter moet je dan wel zeker weten dat je met een zuur overgoten bent. Als je met bijv. sterke concentratie natronloog overgoten zou zijn, heeft met zeep werken weer weinig nut. Met een moedwillige aanval zal het wel een zuur zijn, heb nog niet gehoord dat iemand expres met een base/loog is overgoten in het nieuws.

Bronnen:
http://www.falw.vu.nl/nl/Images/Veiligheid...

Zet hem of haar meteen in heel veel water, meteen douche of wat mij betreft de tuinslang. Zuur met water wordt warm, dus dat verbrandt nog harder, dus je hebt meteen veel water nodig om die warmte ook weer af te voeren.

Overvloedig met water spoelen (evt. douchen) gedurende minstens een kwartier en tijdens dit spoelen de besmette kledij verwijderen tenzij deze vastzit aan de huid. Indien er de mogelijkheid toe is de veiligheidsinformatie controleren om na te gaan of er gebruik gemaakt mag worden van een chemisch neutraliserend middel (niet gebruiken bij twijfel!) Eventueel de wonden steriel afdekken indien mogelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100