Treedt bij reflectie temperatuursverhoging op?

ik las ergens dat er dan geen verhoging op treedt omdat het niet wordt geabsorbeerd. Maar ik dacht dat er toch een contact is geweest met de elektronen die daardoor zijn gaan bewegen of zoiets. Het moet toch ergens een indruk achterlaten die zorgt voor meer beweging en beweging is energie/warmte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op nano-niveau kunnen deeltjes 100% efficiënt botsen en terugveren. Daar hoeft niet altijd energie achter te blijven. Wanneer fotonen b.v. gereflecteerd worden, dan laten zij geen energie achter. In de praktijk wordt een deel van de fotonen echter niet gereflecteerd, maar geabsorbeerd, dan komt er wél energie vrij in de vorm van warmte.

Bij 100 procent reflectie is er geen absorbsie, dus geen temperatuurverhoging. Bij 90 procent reflectie blijft er 10 procent over dat warmte geeft. Visueel kan die 90 procent reflectie eruit zien als totale reflectie. Bij lichtstralen komen de stralen tegen het reflecterend materiaal en vervolgen hun weg. Wanneer er electronen bij betrokken zijn heb je het eerder over electriciteit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100