Wat gebeurt er als licht zou vertragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan zou je elke dag te laat komen op je werk/school.

Dan is het minder licht.

Dan verandert de massa er van. Toegevoegd na 39 minuten: Jawel, fotonen hebben een kleine massa. Daarom kan licht ook een chemische werking hebben, zoals het 'verbleken' van kleuren. De fotonen zijn 'zwaar' genoeg om electronen uit hun baan te stoten. Bijzonder is wel dat fotonen alleen massa hebben als ze bewegen. Hun rustmassa is nul. Waarom? Dat heeft iets te maken met E=MC².

Licht vertraagt regelmatig. Als licht door van een medium van een lager dichtheid naar een hoger beweegt, zal het licht vertragen. Dit is de fysische basis voor het breken van licht. Denk aan de Wet van Snellius. http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_snellius Toegevoegd na 1 minuut: Het licht vertraagt ten opzichte van zijn maximale snelheid welke in een vacuüm is. Deze snelheid is absoluut en moet voor alle waarnemers gelijk zijn. Maar daar gaat deze vraag niet over.

meer ongelukken op kruispunten.

Dan zou het donker worden...

Dan zien we echt een stuk minder.

Wetenschappelijk is aangetoond dat licht (zeer langzaam) aan het vertragen is. het is ver achter de komma dus merken doen we het niet. Daarnaast vertraagd licht als het bijvoorbeeld door glas gaat, echter zo gauw het weer uit het glas komt heeft het zijn oorspronkelijke snelheid.

In Einsteins theorie is de de lichtsnelheid (c) de belangrijkste constante, belangrijker nog dan de tijd. Hoewel veel voorspellingen van Einsteins theorie zijn bewezen, is deze basis aanname niet bewezen. Zou dit echter waar zijn, leidt het vertragen van de lichtsnelheid tot vertraging van de tijd en verandering van alle natuurkunde wetten, zoals minder Energie uit Massa (E=MC^2) ...

Ligt eraan of de absolute lichtsnelheid of de lichtsnelheid door een medium bedoeld. Het tweede is normaal, het eerste is een fundamentele natuurcontstante.

Dan wordt het langzamer licht ....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100