Smaken suikers uit/van koolhydraten ook zoet?

In veel producten zijn koolhydraten vermeld met daarvan idem zoveel gram suikers. Maar smaken deze ook zoet. Ik lijk het in ieder geval niet te proeven maar is dat ook zo? en waardoor komt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn verschillende koolhydraten. Koolhydraten is een verzamelnaam. Suikers horen bijvoorbeeld in die groep, maar ook zetmeel. Tijdens de vertering van wat ingewikkelder koolhydraten, zoals bijvoorbeeld dat zetmeel, ontstaan o.a. suikers. Dat wordt waarschijnlijk bedoeld met de getallen op de verpakking. Van die ontstane suikers proef je overigens niks meer, want die koolhydraten zijn dan normaal gesproken al voorbij je mond vóór de suikers ontstaan. Omdat een gedeelte van de vertering echter al in je mond begint, kun je na heel lang kauwen op bijvoorbeeld brood, toch wel vagelijk een zoete smaak waarnemen.

Koolhydraten is eigenlijk een verkeerde, verouderde benaming van suikers. Dus dan is het heel logisch dat je van beiden eenzelfde hoeveelheid op de verpakking ziet staan. Er zijn echter verschillende soorten suikers en niet alle suikersoorten smaken zoet. Maar ook wanneer andere smaken overheersen zou het kunnen dat je de zoete smaak niet proeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100