Bestaan er gekleurde schaduwen? zo ja hoe krijg je die?

Als je iets in het licht plaatst krijg je meestal een donkere schaduw te zien. Maar is het ook mogelijk om juist een gekleurde bijvoorbeeld rood of blauw te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij zonlicht zijn objecten in een schaduw blauw omdat ze hoofdzakelijk nog door de hemel verlicht worden. Het oog corrigeert er nogal intensief voor, maar fotografen en schilders moeten er rekening mee houden. Als je een schaduw op een geel strand schildert moet je dus wat blauw toevoegen. Onder een boom of een wolk moet je de witbalans van de camera aanpassen.

Jawel, de schaduw van iets dat doorzichtig en gekleurd is, is ook gekleurd. De schaduw van rood glas is bijvoorbeeld rood. Zo kun je ook kleuren mengen, hartstikke leuk.

Schaduwen van de zon zijn o.h.a. zwart, want gebrek aan licht. Bovenstaande reactie geeft aan dat gekleurde schaduwen bestaan met bijvoorbeeld gekleurd glas. Is eigenlijk een lichtfiler en dus geen schaduw. Maar wel leuk, dat zeker! Binnen de toneelwereld zijn er echter wel gekleurde schaduwen mogelijk, zij het met een truuk. Door iets / iemand uit te lichten en aan de kant van de slagschaduw een andere gekleurde lamp te plaatsen is het mogelijk om gekleurde "schaduwen" te maken. Hier wordt echter de illusie gewerkt, maar lijkt er veel op,

aangezien schaduw het ontbreken van licht is is het hebben van een gekleurde schaduw niet mogelijk ,wel is het mogelijk om kleur in een schaduw te zien door een restlicht .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100