Hoe bereken je het verbruik van een vliegtuig?

hoe kan je het verbruik van een vliegtuig berekenen?
ik weet het aantal kilometers, de dichtheid van kerosine, de snelheid.
iemand een idee???

Toegevoegd na 7 minuten:
de verbranding weet ik trouwens ook

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat is te berekenen. Dat moet elke piloot doen voordat ie vertrekt. Dat moet zeer precies berekend worden, want te weinig brandstof betekent een vliegramp en teveel brandstof betekent een zwaarder vliegtuig en dus minder winst voor de baas. Dit onderwerp is op dit moment omstreden, omdat piloten van Ryan Air hebben verteld dat ze onder druk worden gezet te weinig te tanken. De berekeningen zijn zeer ingewikkeld. Het heeft te maken met het vliegtuigtype, afstand, vlieghoogte, gewicht, weersomstandigheden, temperatuur, luchtdruk, en ga zo maar door. Maar het kan wel.

Afhankelijk van de windrichting en het verbruikte vermogen gebruikt een vliegtuig meer of minder brandstof. Pas achteraf is precies te berekenen wat het verbruik per kilometer is geweest.

Hoeveel brandstof een vliegtuig verbruikt hangt onder meer af van de vliegsnelheid Het type vliegtuig, dus zijn luchtweerstand en frontaal oppervlak Het gewicht, incl de brandstof De vlieghoogte, hoe hoog alles opgetild moet worden Of en hoeveel tegenwind hebben. De link geeft een berekening van een piloot van een Boeing 737 Let op de veiligheids marges Toegevoegd na 3 minuten: Oja, hij noemt voor zijn vlucht en vliegtuig 2200 liter per uur. Maar rekent ook de verwarming, het taxiën en evt rondjes vliegen voor de landing

Bronnen:
http://www.flightlevel.be/36688/hoeveel-br...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100