Zit er vertraging in spiegelbeeld?

Als ik voor de spiegel sta, en ik beweeg mijn arm omhoog, ik kijk naar het spiegelbeeld maar zit daar dan een kleine (niet opmerkbare) vertraging in zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die vertraging is goed meetbaar tegenwoordig. Het licht reist met 3*10^8 m/s , dus over die twee meter doet het 6.7*10^-9 seconde. Voor de apparatuur van tegenwoordig geen probleem.

Die vertraging is niet waarneembaar; lichtsnelheid en dus de snelheid van waarnemen is 300.000.000 meter p/seconde. De tijd die het spiegelbeeld nodig heeft om waargenomen te worden is hiervoor te klein

Ja. Naast de lichtsnelheid is er ook nog het feit dat het signaal van jouw brein om te arm op te tillen er eventjes over doet om bij je arm te komen. Vervolgens duurt het even voor je spieren om je arm in beweging te krijgen. En het signaal dat door je ogen wordt opgepikt doet er even over om in je hersenen terecht te komen. Tenslotte duurt het een poos vooraleer je je dat bewust bent. Dat duurt grofweg zo'n tienmiljoen keer langer dan het lichter erover doet om heen en weer te kaatsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100