Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat is de topsnelheid van de jetski ?

De jetski is een vaartuig. De voorwaartse kracht op dit vaartuig ontstaat doordat het water met een bepaalde snelheid een ( door de motor aangedreven) pomp ingaat en met een grotere snelheid de pomp verlaat. De voorwaarstse kracht Fvw hangt af van de snelheid v van de jetski: Fvw = 20 * (40 - v ) . De jetski ondervindt tijdens het varen ook een achterwaartse luchtwrijvingskracht Fw,l = 1,0 * v^2 . De andere wrijvingskrachten zijn vewaarloosbaar ten opzichte van deze luchtvrijvingskracht.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
2.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

dat is geheel afhankelijk van het motorvermogen van de jetski, de romp snelheid en de piloot. Dat is uit de verstrekte gegevens niet te herleiden. Theorie werk niet altijd in de praktijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Als er geen netto kracht is dan blijft de snelheid constant, dat is een van de wetten in de Newton mechanica. Je moet dus simpelweg de krachten optellen als vectoren en die som moet 0 zijn. Omdat beide vectoren horizontaal zijn en tegengesteld gericht zijn moet je de kracht in een van beide richtingen negatief nemen. Je komt dus uit op Fvw+Fw,l=0 20*(40-v)-v^2=0 --- v^2+20v-800=0 . Gelukkig komt daar 20 m/s uit dat scheelt weer rekenen en typen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding