wat is de veerconstante als er geen massa aan de veer hangt?

Geen extra uitleg nodig hoop ik......

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de veerconstante is het aantal Newton (kracht) wat aan de veer moet trekken om 1 meter uitgerekt te worden. Als je dus 1 N aan de veer laat trekken, en hij rekt 1 meter uit, dan zal de veerconstante ook 1 N/m zijn. Een veer met veerconstante 1 N/m rekt dus voor elke Newton 1 meter uit, als je er dus 10 N aan doet, dan zal hij 10 m uitrekken. Als je niks aan de veer hangt, zal hij ook 0 m uitrekken. Als de veerconstante 10 N/m is, zal hij voor 10 N dus maar 1 meter uitrekken. Als er niks aan gehangen wordt, zal er dus ook geen uitrekking zijn. Daarom is dus niet te zeggen dat de veerconstante is van een willekeurige veer. De veerconstante is kenmerk van een veer, en niet van de massa die eraan hangt.

Zoals hierboven al aangegeven: een constante is een intrinsieke eigenschap van een veer. Dat veranderd niet door er wat aan te hangen (nu ja, een ideale veer dan). Je vraag is dus niet van toepassing en derhalve is er geen antwoord mogelijk.

F = C*u dus F = 0 (want geen massa) en de uitrekking is ook 0 omdat er niks aan hangt wordt er geen kracht op uitgeoefend. C=F/u en dan deel je door 0 dus dit kan niet. Er is geen veerconstante dan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100