Als een batterij lekt, wat lekt er dan uit en is dit giftig?

Toegevoegd na 22 uur:
Als een batterij lekt ziet de lekkende vloeistof doorzichtig uit, maar wordt plakkerig.
Na enige tijd wordt het wit en ziet het uit alsof het kristaliseerd.
Als dit inderdaad giftig is, vraag ik me af of deze batterijconstructie wel mag i.v.m. De volksgezondheid. Het gebeurd immers zonder dat men de batterijen (bewust) beschadigd. Ik denk hierbij ook aan speeldgoed.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, echter giftig en ontbrandbaar. Een batterij is met zink en een chemisch stofje gemaakt. Heel giftig dus niet aanraken met blote handen (bijtende stof) met BESCHERMDE handschoen lukt het misschien wel om ze weg te gooien.

Over het algemeen zijn de stofjes die in batterijen zitten niet giftig. Hoewel je ze niet moet inslikken, kan het op de huid niet heel veel kwaad

"Lekkende batterijen kunnen gevaarlijk zijn omdat, als het in contact komt met uw huid, het kan irriteren. Als de stoffen op uw huid komen, moet u de stoffen gelijk van uw huid afwassen. Vertrouwt u het dan nog niet, kunt u altijd een arts raadplegen. Mocht u de stoffen echter in uw ogen krijgen of inslikken moet u direct een arts raadplegen. " Er zitten verschillende stoffen in zoals: - Cadmium - Lood -Kwik Zie de tweede link voor meer informatie over deze stoffen. Toegevoegd na 27 seconden: Sorry de eerste link bedoel ik.

De niet of nauwelijks oplaadbare alkaline batterijen bevatten een oplossing van kaliumhydroxide KOH, de oplaadbare nikkelmetaalhydride (NiMH) batterijen ook. Alleen de ouderwetse batterijen met zink en koolstofelektrodes bevatten een zure oplossing. Li-ion batterijen bevatten geen waterige oplossing, maar oplossingen van lithiumzouten in een organische oplossing. Beschadigde batterijen van mobieltjes zijn dus erg gevaarlijk (brandbaar en explosief). Alle batterijen behandelen voert erg ver, de engelse wikipedia heeft een goede opsomming, met aparte artikelen voor elk batterijtype.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100