Hoe ziet een spiegel eruit die is gericht op lichtweerkaatsing op een vast punt?

Kan je dat berekenen? Vraag is ontstaan na het gebouw in London dat op warme dagen zoveel hitte geeft. Op de hitte van de weerkaatsing die dan ontstaat kunnen eieren gebakken worden aan de andere kant van de straat en er zijn ook schroeiplekken ontstaan op de mat van een hotel.

Toegevoegd na 4 minuten:
http://www.nrc.nl/nieuws/2013/09/03/voor-de-walkie-talkie-in-londen-is-het-zo-heet-dat-je-er-een-ei-kunt-bakken/

Dit gebouw heeft een bijzondere vorm. Hoe is de vorm als het geconcentreerd wordt op een vast punt voor de tijdsduur dat de zon er op staat. Dat is eigenlijk vooral de kernvraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een parabolische spiegel heeft de eigenschap om parallel invallende stralen in het brandpunt te concentreren. Toegevoegd na 2 minuten: De spiegelende ramen van het Londense gebouw zijn kennelijk in de vorm van een parabool met een tamelijk lange brandpuntsafstand geplaatst zodat de zonnestralen honderd meter verder geconcentreerd worden.

Er zijn een aantal zonnecentrales die op dit principe werken. De spiegelconstructie werkt zo als een brandglas. Het is bekend dat de temperatuur kan heel hoog kan oplopen in het brandpunt van zo'n spiegelcomplex, het is daarom dat ik het nogal vreemd dat de bouwers van dit gebouw dit even over het hoofd gezien hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100