een proton bestaat uit een quark, maar waar bestaat een quark weer uit? En waar bestaat een snaar(materie) weer uit

Robbert dijkgraaf (de beroemde professor) zij dat er een deeltje bestaat die de vorm van een snaar heelft. Hij zij dat dit deeltje bestaat uit niks, maar wat is die niks waar hij over spreekt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een proton bssteet uit DRIE quarks. Maar voorzover we nu kunnen METEN, zijn die quarks elementaire deeltjes. Snaren bestaan niet ergens uit. Snaren zijn een theoretisch wiskundig model waarmee ze proberen alle fysche wetten op één lijn te krijgen. Die bestaan dus niet, en zeker niet echt (tot nu toe).

Tot nu toe zijn quarks de kleinste deeltjes. Er bestaan wel verschillende soorten quarks: Up Down Charm strange top bottom Quarks zijn nooit individueel waargenomen, maar alleen in samengestelde deeltjes. Bijvoorbeeld: Protonen zijn opgebouwd uit drie quarks waarvan één down-quark en twee up-quarks. Men heeft wel onlangs met bijna 100% zekerheid een nieuw deeltje gevonden met behulp van de "Large hadron collider" ( deeltjesversneller ) gebouwd door de firma CERN in Genève Zwitserland. Dit deeltje heet het "Higgsboson" deeltje ook wel het Godsdeeltje noemt. Omdat dit deeltje het ontbrekende deeltje is dat verklaard waarom deeltjes massa hebben. Een zéér belangrijk deeltje dus! Deze higgsboson deeltjes vormen het zogenaamde higgsveld. Door dit veld hebben deeltjes weinig of veel massa. Het deeltje is benoemd naar degene die voorspeld heeft dat het moest bestaan. De snaartheorie wordt beschouwd als de moeilijkste natuurkundige theorie ooit! Natuurkundigen proberen al heel lang te achterhalen wat de oorzaak van zwaartekracht is. Eén van deze theorieën is de snaartheorie. Men gaat er vanuit dat de piepkleinste deeltjes puntdeeltjes zijn. De snaartheorie beweert dat deze elementaire deeltjes eigenlijk geen puntdeeltjes zijn, maar eigenlijk kleine snaartjes met ieder een eigen trillingsfrequentie. Toegevoegd na 9 minuten: Deze snaartheorie is nog altijd maar een theorie en niet bewezen!

Bronnen:
http://forum.fok.nl/topic/1387507
http://nl.wikipedia.org/wiki/Snaartheorie
http://www.astroforum.nl/archive/index.php...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100