Hoe werken de ijzeren draadjes die een waterleiding kunnen vinden?

Door in elke hand een ijzerdraadje te nemen dat de vorm van een L heeft, met het korte gedeelte los in de hand, kun je door langzaam te gaan lopen een zoekgeraakte waterleiding vinden. Hoe dichter bij de waterleiding, hoe meer de ijzerdraadjes naar elkaar toe gaan. Boven op de waterleiding zullen de ijzerdraadjes loodrecht naar elkaar toe wijzen. Maar hoe is dit mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is wetenschappelijk aangetoond dat dit niet werkt. Wikipedia drukt het voorzichtig uit: http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Wichelroede

Bronnen:
google

Die ijzeren draadjes zijn samen noem je een wichelroede. Overigens mogen dit ook takjes of wat dan ook zijn. Ik geloofde daar dus ook helemaal niets van tot dat ik zag dat mijn toenmalige schoonvader er mee bezig was. Hij heeft het me voorgedaan en ik moet zeggen, ik kon het opeens ook! Totdat, hij niet in mijn buurt was. Dan werkte het totaal niet. Wij deden ipv water een koperen staafje dat werkt het zelfde. Helaas leeft hij niet meer anders had ik het graag met mn telefoon vastgelegd. Ik denk dat oudere mensen dichter bij de natuur staan en daardoor wellicht dingen kunnen waar wij "jongeren" sceptisch tegenoverstaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100