Sterven er echt veel insecten(spinnen)door de vorst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja er gaan er wel veel dood, maar een paar gunstige weken (voor hen) brengt het aantal zo weer op peil. Kwakkelwinters zijn vaak schadelijker voor insecten, die spelen hun belagers in de kaart.

Ja.

Ja hoor, dat is zo... Vooral in deze tijd... Als er in een hoekje de temperatuur een stuk hoger wordt, dan kunnen sommige insecten daar al uit hun schuilplaatsen komen en als er dan weer een dikke nachtvorst voorbij komt, dan kan het gedaan zijn met de vroege uitvliegers of uitkruipers...

Ja en dat is ook het grote voordeel van vorst;-)

-12 is koud hoor! Ja dus.

Het verhaal dat een strenge winter zorgt voor massale sterfte van insecten kan ook al naar het rijk der fabelen worden verwezen. Er gaan meer insecten en vooral hun larven dood door verschimmeling in een vochtige kwakkelwinter dan door koude in een strenge winter.

Bronnen:
http://www.pzc.nl/specials/buitengebied/60...

De kruisspin legt de eitjes in het najaar. De moeder spint een geel wollig omhulsel waarin de eitjes de vorst kunnen doorstaan. Er zijn dus nog uitzonderingen!

Bronnen:
http://www.prima-online.nl/pdf/nudn/handle...

Alle inheemse diersoorten kunnen -20 aan, vorst speelt geen rol in wel of niet overleven. een droog of vochtig seizoen is bepalend voor wel of niet de winter doorkomen

Angezien er op 10 km hoogte insecten zijn aangetroffen (wetenschappelijk onderzoek met vliegtuigen) en die het overleeft hadden is het niet zo dat een beetje (wat er in Nederland vriest is lichte vorst in vergelijking met Siberie of lapland)vorst schadelijk is voor insecten. Wat dan ook weer gestaafd word aan het aantal insecten dat op de toendra's (permafrost) de temperaturen veel lager zijn in de winter en waar het in de zomer vergeven is van de insecten en spinnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100