Wat zijn enkele eenvoudige stappen of creatieve ideeën die mensen kunnen nemen om de opwarming van de aarde te bestrijden?

Opwarming van de aarde is niet alleen één van de meest bedreigende milieuproblemen, maar ook één van de grootste uitdagingen voor de hele mensheid. Wereldwijd temperaturen verhogen (de laatste tien jaar zijn de warmste jaren ooit geregistreerd waardoor gletsjers en de poolkappen smelten, kustgebieden voor overstromingen en stormen tot meer ernstig). Als je daar niets aan doet, dan zal de opwarming van de aarde een diepe impact blijven hebben op onze planeet, die uiteindelijk zal leiden tot katastrofisch resultaten...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn te veel mensen en er komen er steeds meer bij. Ook al zouden we met zijn allen een lampje minder aandoen daar merk je op den duur toch niets meer van als de bevolking zich verdubbeld. Meer windmolens of subsidies om er thuis een kleine te kunnen plaatsen waar het hele huishouden op draait. En geen domme protesten van een hele gemeente die ze niet wil omdat ze niet mooi zijn, dom dom!! Vegetaries eten populair maken voor bv 1 dag in de week .=Minder schadelijke gassen en bodemvervuiling als er minder bio-industrie is (die steeds meegroeit met de bevolking en waar ruimte voor moet worden gemaakt door ontbossing) . Men heeft zo veel verschillende smaakstoffen die een smaak als bijna naturel kunnen nabootsen van bijna alles, waarom gaat men dit niet doen met verschillende vleessmaken voor vleesvervangers. Is nog diervriendelijk ook op den duur. Elektrische auto’s, werk op afstand (thuiswerk), Geboortebeperking??minder mensen is meer ruimte voor groen en natuur, ……………

Een aantal mogelijkheden, waarvan ik niet zeg dat ik ze steun, maar die wel een positief effect zouden hebben: - Alle vervoer op pbasis van zonne energie, bv dmv: - Alle olie/aardgas/kolen winning stopzetten waardoor een push ontstaat naar schonere energie bronnen & he twelvaartsnivo sterk af zal nemen (Geen olie: Geen plastic op dit moment) - Veeteelt & graanproductie in Zuid Amerika stoppen & het bos de vrije hand geven (Hierdoor wordt een groot deel van de nu doorbroken watercyclus hersteld waardoor verdere uitdroging van amazone bekken tegen gegaan wordt. - Wereldwijd een generatie met maximaal 1 kind per gezin, hierdoor zal de wereldbevolking afnemen en de druk op dresources afnemen. Genereren van kunstmatige wolken dmv solar-powered water verdampers langs de kust stroken. Hierdoor zal het albedo van de aarde toenemen en wordt meer energie gereflecteerd

Nee alleen een natuurramp, zoals een dodelijke griep of een komeet, of een tsunami of een andere supergrote gebeurtenis kan helpen in mijn ogen om de aarde weer af te laten koelen... Maar het opwarmen van de aarde schudt wel vele mensen wakker, zonder dit naderende onheil, zonder deze wekker, zouden wij toch nooit wakker worden, dus de opwarming is een wekker voor ons en niets anders kon dat zo snel en goed voor elkaar krijgen... Dus maak nooit te snel een balans op, of sterker nog maak nooit een balans op... Ook dit gaat voorbij...

We zouden gebruik kunnen maken van aardwarmte om onze huizen te verwarmen, dat werkt dubbel. Allereerst gebruik je daarvoor geen fossiele brandstoffen meer en ten tweede onttrek je warmte van het aardoppervlak. In Frankrijk al een veel toegepaste techniek. Nu NL nog.

Een van de eenvoudigste stappen is 's winters een lekker warme trui aantrekken, een andere is veel fietsen om de auto te vermijden.

Binnenshuis beginnen met sober te leven.!! Buitenshuis, hetzelfde maar dit ook verplichten aan de hele maatschappij, zonder uitzondering. Dit alles gezien in de breedste zin van het woord..!!

(Niet creatief, wel effectief.) Het beste helpt het om dingen te laten: Vlees eten, auto rijden, al die lampen aan, vakantie buiten Nederland, groente buiten het seizoen, etc. enz. Kost niks, levert bergen op. Onze huizen écht goed isoleren kost wel, maar levert redelijk snel op. Je kunt een huis zó goed isoleren dat het nog maar 10% van de energie nodig heeft van nu. Als we serieus CO2 willen indammen, zeg met 50%, is dat de enige mogelijkheid. Een elektrische auto produceert praktisch evenveel CO2 als een benzineversie. Kost veel geld, levert niks op. Dat soort oplossingen, als ze al helpen, brengen ons never nooit niet aan die 50%.

Bronnen:
http://wonen-nu.info/huis-kopen/wonen-in-h...

Als iedeen op aarde in balans is scheelt dat al veel : ik bedoel daarmee oorlogen te hoge doelstellingen en de aarde niet gebruiken voor brandstof: maar een grote dader in vervuiling kunnen wij helaas niet stoppen dat zijn de vulkanen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100