Kan water zo zout gemaakt worden dat je er ook op kunt lopen?

Ik las dat je in de Dode Zee niet kunt verdrinken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben in de dode zee geweest, het is een oververzadigde zoutoplossing. Waar het water is , kun je er niet overheen lopen, waar het echter allen nog (vochtig) zout is wel. Je blijft in het zeer zoute water wel drijven alsof je een kurk bent. Je omdraaien laat je echt wel uit je hoofd, je ogen gaan dat niet waarderen..... Alleen op ijs en in een bak met kwik kun je lopen op de vloeistof, dat laatste raad ik sterk af, de kwikdampen nemen je kort daarna te grazen...... Wij zijn Jezus niet en laten het na over water (als vloeistof) te lopen. Als je echter maizena in het water gooit (VEEL maizena) dan kun je -als je heel snel loopt- over het oppervlak lopen. Blijf niet staan want dan zink je , net als Petrus toen hij stopte met over het water te lopen en naar beneden keek. Toch denk ik niet dat maizena toen al bestond en dan was het dus een wonder. Ook stonden er net onder het wateroppervlak midden op het meer geen paaltjes waar je op kon staan, ik heb dat zelf kunnen zien.....

nee want de oppervlakte van je voet zal te klein blijven. de dode zee bevat veel zout, vandaar dat het de dode zee heet omdat er geen vissen en dieren in kunnen leven. en je kan er als mens erg makkelijk op blijven drijven.

Als je water zo zout maakt dat het meer een bak met vochtig zout is dan water dan kan je er over lopen. Anders zak je gewoon weg in het water of de waterige substantie. De Dode Zee is zo zout dat je er in blijft drijven zonder te zinken. En JA, je kan in de Dode Zee verdrinken. Draai je maar om, dus op je buik, en je zal verdrinken. Verdrinken is water inademen ipv alleen maar lucht (kan ook nog op een andere manier maar is niet relevant). Zorg er maar wel voor, in het echt, dat je geen water in je gezicht krijgt (je ogen) want dat is niet echt een lekker gevoel en daar word je niet blij van.

De dode zee is zo zout als het maar kan. Als er nog meer zout bij kwam, zou het naar de bodem zinken. Nu kan je wel blijven doorgaan met zout toevoegen tot die laag het oppervlak bereikt, maar dan is het ook geen water meer. Overigens kan je in de dode zee best verdrinken, je kan alleen niet zinken (zonder zware gewichten dan)

Ja dus, 2 mogelijkheden: 1. Zoveel zout toevoegen dat het niet meer kan oplossen tot je meer zout dan water hebt. Over vochtig zout kan je zonder problemen lopen. 2. Net géén zout toevoegen en het water gewoon bevriezen. Ook dan kan je er over lopen. In dat 2de geval heb ik wel nog een ander idee dat je met dat zout kan doen: je kan het dan wel gebruiken om met een beetje van dat ijs te mengen. Ook al is het zout op kamertemperatuur en het ijs net onder het vriespunt, de temperatuur zal tot zo'n -20°C dalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100