waarom zijn in de dierenwereld de mannetjes altijd mooi en in de mensen wereld de vrouwen (uiterlijk)

Toegevoegd na 45 minuten:
Ik bedoel mooier, mannen zijn inderdaad ook mooi.

Weet jij het antwoord?

/2500

Die mannetjes sloven zich uit om te kunnen propageren, vrouwtjes doen dat gewoon... In de mensendierenwereld is dat wel precies andersom... Toegevoegd na 2 minuten: Mensenvrouwen die geloven de praatjes van de mannen, dat is minder slim, dierenvrouwen trappen er niet in...

Dat is gewoon zo. De Schepper wou het zo hebben... Mooi is dat he,

Nou, dat is een kwestie van benadering. De man heeft van de natuur toch wel een mooie baard en snor meegekregen. De vrouw moet het doen met de vorm. En dat is alles wat we vanuit de natuur hebben meegekregen om voor elkaar aantrekkelijk te zijn... Daarmee wil ik niet suggereren dat de mannen knapper zijn dan de vrouwen, maar ik wil aangeven dat de natuur iets heel anders heeft geregeld dan wat wij mensen naderhand hebben gedaan: de vrouw leert met nadruk hoe ze zich mooier kan maken door van allerlei trucs uit te halen met haar, make-up, corrigerende kleding etc. De man maakt in veel mindere mate gebruik van deze trucs (ik ken eigenlijk geen mannen met clips e.d. in het haar en met zichtbare make-up).

De vrouwtjes dieren worden door de mooiste mannetjes dieren aangetrokken voor sterker nageslacht. Bij mensen is het mannelijk karakter wat het meest bepalend is voor success bij de vrouwtjes. Dieren evolueren niet, mensen wel.

Nou er zijn ook genoeg mooie mannen hoor! Ik denk dat het er mee te maken heeft dat veel zoogdieren geen vaste partner hebben. Mannen hebben vrouwen nodig om hun genen door te geven. Zij moeten dus indruk maken op de vrouwtjes om hun doel (nageslacht) te bereiken

Wie bepaalt dat de mensenvrouwtjes mooier zijn? Wat een misverstand! Kijk eens wat de mensenmannetjes allemaal niet doen om op te vallen, bruin willen worden, grote auto's, bossen met sleutels aan hun riem, grote sterke honden uit laten, sportschool bezoeken, kop kaal laten scheren, in alles beter willen zijn, sterker en slimmer. Oh wat willen ze graag voorop lopen en die kwetsbare vrouwtjes er achter aan. Er zijn minstens net zo veel mooie mannen als mooie vrouwen. Alleen de vrouwen hebben de naam en die proberen ze met de hele truckendoos hoog te houden. Zo houden ze het misverstand overeind.

Hangt er vanaf wie er bij Onze Lieve Heer vooraan heeft gestaan bij het uitdelen. Onze dames zijn handiger bij het shoppen dan wij en bij de dieren zijn de mannetjes daar weer sterker in. Maar wat is nu de definitie van mooi?? en wie bepaalt dat in de mensenwereld? Het moet allemaal Glossy,slank etc zijn en m.i. wordt in onze wereld het e.e.a. opgedrongen door o.a. de reclame!

het is niet zo dat in de dierenwereld de mannetjes altijd mooi zijn. soms is dat het geval, maar vaker kiest het vrouwtje het mannetje op basis van andere kwalificaties. ze kiest bijvoorbeeld het sterkste mannetje, of het mannetje wat het mooiste nest kan maken, of de meeste herrie. in de mensenwereld is het niet anders; de vrouwtjes hebben het voor het uitzoeken, en de mannetjes proberen indruk te maken :)

Laat ik op deze ongenuanceerde vraag ook maar ongenuanceerd antwoorden: de schoonheid van vrouwen is volgens het mannelijke deel van aanzienlijk kortere duur dan andersom, dus je stelling deugt niet. Een man als Sean Connery wordt door veel vrouwen ook op hogere leeftijd als een mooie, aantrekkelijke man gezien, terwijl er andersom niet veel vrouwen zijn zie op een dergelijke hoge leeftijd een jongere man weten te bekoren...

Ik ben er niet van op de hoogte dat de mannetjes in de dierenwereleld altijd mooi zijn. En in de mensen wereld de vrouwen qua uiterlijk? Er zijn genoeg mooie mannen, Gelukkig heeft niet iedereen dezelfde smaak.

Mooi is in "the eye of the beholder". Hetgeen jij in de dieren mooi vindt of in vrouwen is zeker niet van hetzelfde soort en niet vergelijkbaar. In de dierenwereld zijn de mannetjes relatief vaak kleurrijker dan de vrouwtjes, om een aantal redenen: * Mannetjes moeten in die gevallen vaak de aandacht trekken van de vrouwtjes bij de paringsrituelen. Kleurige mannetjes trekken beter de aandacht, en planten zich dus beter voort. Hierdoor krijg je evolutie, en worden de genen van de kleurrijke mannetjes beter doorgegeven. Mensen vinden kleurrijke dieren, om wat voor reden dan ook, mooier. * Vrouwtjes zijn vaak ook de dieren die moeten broeden en nestzorg hebben, of zijn degenen die zwanger zijn. Op die momenten is het dier op z'n zwakst, en zijn schutkleuren belangrijk. Ook zijn dat juist de belangrijkste momenten, omdat de toekomst als het ware op het spel staat. Daarom zijn voor vrouwtjes schutkleuren gunstig, en worden die genen beter doorgegeven. * Of mannetjesmensen of vrouwtjesmensen mooier zijn hangt er helemaal vanaf wie je het vraagt. Bij de mensen is het natuurlijk wel zo dat een vrouw zich relatief vaker opmaakt, en daarom beter voldoet aan het gevormde ideaalbeeld, en dus "mooier" overkomt. Dit helpt jouw gemiddelde beeld ongetwijfeld beinvloeden. Maar tegelijk heeft de mens een geschiedenis van uithuwelijken, waarbij de man de bepalende factor was. Een man kon dus een mooie vrouw uitzoeken, en dus was mooi zijn genetisch voordelig voor een vrouw, want een rijkere man zou een mooiere vrouw kiezen, en die maakt dan ook meer kans kinderen te krijgen in een invloedrijke en overlevingsrijke positie. Bij mannen was die minder van belang, dus zal dit minder zijn gaan ontwikkelen en meespelen. Uiteindelijk kun je het dus terugbrengen op evolutie, met het voorbehoud dat wat je mooi vindt maar relatief is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100