Welk land is het oudste land ter wereld?

Welk land bestond er dus als eerste?

Toegevoegd na 6 minuten:
en in welk jaar is het opgericht?
ik heb ook ooit gehoord dat mezapotahnie ofzo.. het oudste land is maar nu niet meer bestaat.. kan iemand mij hier duidelijkheid over geven??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

China is ook een goeie: De geschiedenis van China geeft een overzicht van de historische ontwikkeling van China. China bezit een van de oudste beschavingen ter wereld, met een ononderbroken ontwikkeling van prehistorie tot heden. Zelf spreken de Chinezen van '5000 jaar geschiedenis en 7000 jaar cultuur'. De oudste geschreven Chinese historische bronnen dateren uit de 13e eeuw v.Chr. Het zijn inscripties op orakelbotten en koperen vaten. De oudste stad schijnt Jericho te zijn (nu Palestijns gebied): er zijn sporen gevonden van een nederzetting van 11000 jaar geleden en er was 9000 jaar geleden al sprake van ommuring/omwalling. Maar toen was geen sprake van een land. Mesopotamie: het kerngebied van de huidige staat Irak, met een prehistorie tot 3500 v.Chr. en historisch gegroeid vanaf dan tot ca. 1300 v.Chr.

Bronnen:
wikipedia

Syrië

Gondwanaland

Volgens verschillende bronnen Syrië afgeleid van Assyrië Toegevoegd na 49 seconden: En de 'Tuin van Eden' vind ik anders ook wel een goed argument.

.# San Marino (301 AD) # France (486 AD) # Bulgaria (632 AD) # Denmark (950 AD) # Portugal (1143 AD) # Andorra (1278 AD) # Switzerland (1291 AD) http://wiki.answers.com/Q/List_the_oldest_country_in_the_world AD staat voor: zie bron

Bronnen:
http://www.answerbag.com/q_view/46726

Pangea... Het eerste land überhaupt...

Ik denk dat dat Egypte is wat het oudste land is wat nog steeds ook als land erkend wordt. Het oude Egypte is opgericht rond 3150 voor Christus. Zie link. Mesopotamië is een gebied in Irak wat een historie heeft van ongeveer 6000 voor Christus maar dus niet meer bestaat. Het is ook net hoe je naar deze vraag kijkt welk land er het oudste uit voort komt. Wereldwijde erkenning of alleen lokale erkenning? Toegevoegd na 45 seconden: En nog bestaand of niet.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Egypt

Volgens de traditie is San Marino bekend als de oudste republiek ter wereld. De kleine republiek werd gesticht door een christelijke steenhouwer genaamd Marino (of Saint Marinus) op 3 september in het jaar 301 CE

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100