"Zie de maan schijnt door de bomen", maar de maan kan toch helemaal niet schijnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De maan geeft natuurlijk zelf geen licht. Het licht dat we zien is een reflectie van zonlicht. Maar in ons normaal taalgebruik zeggen we dat hij schijnt omdat het zo lijkt. Je kan dit hetzelfde zien als te zeggen dat de zon onder gaat. In feite gaat de zon helemaal niet onder maar draait de aarde op zo'n manier dat we hem niet zien. In normale taalgebruik is het prima om zo de termen te hanteren maar in praktijk zit het anders in elkaar.

Toen dat liedje gemaakt werd, wisten de mensen dat nog niet. Met een tekst als : als hij wist, hoe zeer wij wachten,ja gewis, dan kwam hij wel , kan je wel na gaan hóe oud het is....

nee, daar heb je gelijk in, maar "zie de zon reflecteert op de maan door de bomen... " dat zingt zo lastig! :-))

Nee,net zo min als de stoomboot uit Spanje komt! Maar dat mag de pret niet drukken,als je er maar plezier aan beleeft!

Nee, maar als je de waarheidsgetrouwheid van songteksten onder de loep gaat nemen en over allemaal een vraag gaat stellen, heb je nog heel wat vragen te gaan!

Ha, die Firefox; Dat is dichterlijke vrijheid. De oorspronkelijke versie "Zie de maan weerkaatst het zonlicht door de bomen" heb ik afgekeurd en de liedjespiet die het schreef is naar de pepernotenbakkerij overgeplaatst.

De maan schijnt, de zon schijnt en de wind waait. Zo drukken wij ons uit. Dat is alles.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100