wat als je iets afvuurt en de mondingssnelheid is gelijk aan de snelheid waar je je mee voortbeweegt in tegenovergestelde richting?

Weet jij het antwoord?

/2500

Datgene dat je afvuurt zal geen horizontale verplaatsing tov de omgeving hebben. Voor de schutter zal er niet veranderen: je kan nog steeds op je achtvolger schieten. Een toeschouwer zal zien dat de achtervolger tegen een stilhangende kogel op rijdt.

Dan zou de kogel/granaat tov de niet bewegende plaats stilstaan en vallen. Zou je dus met een F16 vliegen met mach 1.5 en naar achteren schieten met een mondingsnelheid van pakweg 450m/s , dan zouden de kogels recht naar beneden vallen. Veel wapens gebruiken overigens de energie van het patroon om zich te herladen, via een slede oid. Vandaar dat een pistool met een even lange loop als een revolver die goede trommelaansluiting heeft op de loop, bij gebruik van dezelfde munitie de kogel uit de revolver een hogere mondingsnelheid hebben dan die uit het pistool. Ook de terusslag is navenant feller. Een zwaar wapen geeft -met dezelfde munitie- een minder felle terugslag dan een licht wapen. Als je ooit een met een Glock geschoten hebt , begrijp je precies wat ik bedoel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100