wat bedoelen ze met de dichtheid is kleiner?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan weegt het zwaarder

Dan zitten de moleculen dichter bij elkaar, daardoor heb je meer moleculen per blokje stof en is de stof dus zwaarder

In de natuurkunde wordt de dichtheid aangegeven met Dichtheid= massa/Volume in symbolen Rho= m/V. volgens deze formule heb je een kleinere dichtheid (kleiner getal) als er minder massa(gewicht) in een Volume (inhoud zit). Toegevoegd na 1 minuut: Of de dichtheid is kleiner als de massa verdeeld wordt over een groter volume (inhoud)

Dichtheid staat voor: dichtheid (natuurkunde) - soortelijke dichtheid dichtheid (verkeerskunde) - voertuigdichtheid informatiedichtheid - in de informatietheorie ladingsdichtheid - in de elektrotechniek bevolkingsdichtheid - in de sociale wetenschappen Als je soortelijke dichtheid bedoelt dan wordt er een grootheid aangegeven die uitdrukt hoeveel massa van dat materiaal aanwezig is in een bepaald volume. Als een dichtheid van stof A kleiner is dan stof B, dan betekent dit dat stof A lichter is bij dat bepaalde volume.

Aanvulling op de gegeven antwoorden: de dichtheid hangt af van de structuur van de stof (bijv.: balsahout heeft een lagere dichtheid dan eiken omdat de structuur anders is), van de fase (vast, vloeibaar, gas) en van het gewicht van de moleculen/atomen die erin zitten (bijv. het verschil tussen aluminium en lood). Bij vloeibaar en gas speelt de structuur natuurlijk geen rol meer. De dichtheid kan tenslotte ook nog worden beinvloed door iets samen te drukken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100