Hoe verwerk ik P = U × I ?

Kan iemand mij uitleggen hoe ik een conclusie met ''P = U × I'' kan verwerken met de gegevens van de volgende tabel: *zie foto*

Alvast Bedankt.

Fedde.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

deze formule(vermogen=spanning x stroomsterkte ) kun je net als elke formule als volgt omzetten: p=u x i is bv 10=5x2 ; kun je omzetten in 5=10/2(u=p/i) of 2=10/5(i=p/u) neem gewoon makkelijk sommetje en zet die om als bovenstaand.

De U betekent spanning en heeft als eenheid Volt (V). De I is stroomsterkte en heeft als eenheid Ampère (A). Deze 2 eenheden staan beide in de tabel, dus kun je vermenigvuldigen met elkaar en dan heb je het vermogen (Watt)

Je kunt alleen aan de gegevens in de twee kolommen rechtsonder direct deze relatie controleren en het klopt redelijk met de opgegeven waardes (6*0.34=2.04). Verder is het lastig te controleren omdat je er niet voetstoots vanuit kan gaan dat het vermogen lineair afhangt van de spanning, omdat ook de stroom kan varieren. Door een grafiek in excel te maken kun je wel kijken hoe het verband is tussen spanning en vermogen. Op de x-as zet je de spanning uit en op de y-as de spanning vermenigvuldigd met de stroom. Aan de grafiek kun je zien hoe het vermogen van de lamp afhangt van de spanning.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100