bestaat alles uit materie?

Bestaat alles uit materie? dus mensen, dieren, huizen, ijzer enzovoort. En als je verder gaat dan materie krijg je dan atomen? dus na materie krijg je atomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Materie is de stof waaruit het (waarneembaar deel van) het universum is opgebouwd. Alles bestaat dus uit materie. Atomen zijn ook materie, zuiver ijzer bestaat bijvoorbeeld uit louter ijzeratomen. Tussen materie en atomen is dus geen wezenlijk verschil.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Materie

Dant hangt er maar vanaf van wat je onder alles verstaat. De dingen die je noemt zijn opgebouwd uit atomen en atomen zijn materie. Maar je hebt ook licht (of beter elektro magnetische straling) en dat bestaat uit fotonen en fotonen zijn geen materie maar energie. Je hebt ook velden, zwaartekrachtveld, magnetisch veld etc..., die bestaan niet uit iets maar oefenen wel invloed op iets uit. En je hebt natuurlijk rukmte waarvan eigenlijk niemand weet wat het is. Als je daar allemaal in geinteresserd bent dan moet je eens een boek lezen, bijvoorbeeld natuurkunde voor dummys, daar staat een hoop interessant spul in.

Alles bestaat uiteindelijk uit beweging of motum(om het van motus te onderscheiden, dat is namelijk de bewegingen die wij waarnemen en die is altijd relatief.) Motum condenseert op ruimtetijd tot energie en die stolt weer tot materie. Dit is een nog niet aan de empirie getoetste hypothese, maar klinkt mij alleszins plausibel.

Bronnen:
Opstel over het ontstaan en bestaan van...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100